Ókori vázák alakját követi az idei Herendi F1-trófea

Ókori vázák alakját követi az idei Herendi F1-trófea
Exkluzív, egyedi trófeával készült a Magyar Nagydíjra a Herendi Porcelánmanufaktúra, amely az idén immár tizenharmadik alkalommal biztosít a méltó trófeát a Formula–1 toppilótáinak és csapatainak.
A Herendiről mindenkinek a tökéletes minőségű, kifogástalan porcelán jut eszébe, s az idei díjakat is ez jellemzi: három serlegváza (az első három helyezett pilótának) és egy dísztál a legjobb konstruktőrnek – értékük csaknem tízmillió forintra tehető, de az eszmei értékük nyilván sokkal magasabb. Egyediek, kizárólag erre az alkalomra készültek, kézzel készítették őket az első érintéstől a festőecset utolsó simításáig. Aki megkaparintja bármelyiket, valódi remekművet birtokolhat – tudtuk meg dr. Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatójától.
A vázák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját követik. Tükrükben a Hungaroring sziluettje vehető ki, amelyet körbeölel a trendi színvilágú – platina-türkiz – ősi kínai dekoráció. A konstruktőri dísztál esetében ez a mívesség pedig csak tovább nemesedik – festésük darabonként három hetet, összességében három hónapot tett ki.Bár első pillanatban nehéz megtalálni a kapcsolódást a sebesség és a lóerők, illetve a kézműves porcelánok és hagyományok között, de vannak közös értékek: a mérnöki precizitás, a pontosság, a lehetetlen megkísértése.
A díjak technikai paraméterei:
Győzelmi serleg
Magasság: 530 mmHosszúság: 245 mmSzélesség: 230 mm
Konstruktőri dísztál
Magasság: 60 mmHosszúság: 520 mmSzélesség: 520 mm