Közösségi közlekedéssel a Magyar Nagydíjra!

Környezetbarát, egyszerű, megfizethető – HÉV-vel és autóbusszal bárki könnyedén eljuthat a Formula 1 Magyar Nagydíjra, hogy a mogyoródi dombok között szurkoljon kedvencének, hiszen a tavalyi zárt kapus verseny után végre újra megnyílnak a kapuk a nagyközönség előtt.
 
A közösségi közlekedést eddig is nagyon sokan választották az autósport-rajongók közül, s bár az idén lesz egy kis változás a korábbi évekhez képest, a pálya megközelítése talán még egyszerűbb lesz. A lényeg: a szurkolók az Örs vezér térről induló HÉV-vel elutaznak Kerepesig, onnan pedig a Volánbusz ingyenes buszjáratokkal szállítja őket a versenypálya 3-as kapujához.
 
„A Formula 1-ben és úgy általában az autósportban is főszerepet kapott az utóbbi években a fenntarthatóság, a környezetvédelem, és ehhez a kezdeményezéshez a Hungaroring is csatlakozott – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Ide tartozik a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasználható pohár, és természetesen a közösségi közlekedés is. Az idén azért döntöttünk a fenti megoldás mellett, mert a HÉV-vel és a Volánbusz autóbuszaival még többen és még könnyebben tudják megközelíteni a versenypályánkat, s ez is a fenntarthatóságot szolgálja.”
 
A H8-as HÉV sűrített járatokkal üzemel a Magyar Nagydíj hétvégéjén (július 30-tól augusztus 1-ig), hogy az egyébként is közösségi közlekedéssel utazó, vagy az autót kényelmi és környezetvédelmi okokból a garázsban hagyó szurkolók is könnyen kijussanak a versenyre.
 
Az Örs vezér térről induló H8-as HÉV-vel Kerepes megállóig kell menni, onnan pedig ingyenesbuszjáratok viszik az F1-rajongókat a Hungaroring 3-as kapujához.
 
A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától, Ilonateleptől 250 Ft-os kiegészítő jegy is szükséges, amely oda és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren.
 
A HÉV-kiegészítő jegy megvásárolható a MÁV applikáción keresztül is. A Volánbusz járataira nem kell jegyet váltani.