Kubicát éltették a lengyelek a Ringen!

A Formula–1-es világbajnokság mezőnye a Magyar Nagydíj hétvégéjét meghosszabbítva kedden és szerdán a Hungaroringen tesztelt. Az ilyen szezonközi teszteken elsősorban az évközi fejlesztéseket próbálják ki a versenyzők, a mostani eseménynek azonban a színfoltja volt, hogy Robert Kubica szerdán beült a 2017-es Renault-ba és egész nap tesztelt vele. A pilóta miatt – aki ralibalesete óta most először vezetett aktuális fejlesztésű versenygépet – nagyon sok lengyel drukker érkezett, akik egy teljes szektort megtöltöttek a Szupergold lelátón és egész nap Kubicát éltették. Kedden egyébként 2000, szerdán pedig 3500 néző kísérte figyelemmel a teszt eseményeit a mogyoródi versenypályán.
„Fantasztikus érzés volt ma itt lenni, és hihetetlen, milyen sok néző jött el, hogy megnézzen, szóval nekik is köszönettel tartozom – nyilatkozta Robert Kubica, akinek szurkolói kenterbe verték a leghangosabb B-középet, a teszt egy pontján franciául köszönték meg a Renault-nak a lehetőséget. – Sokat tanultam erről a legújabb fejlesztésű autóról és nagyon sok kérdésemre választ kaptam. Hatalmas különbség van a mostani és a korábbi Formula–1-es autók között, amelyeket vezettem. És nem csak abban, hogy az autó szélesebb, mint korábban volt… A mai nap után nagyon sok információt kell feldolgoznom magamban, és talán túl korai is arról beszélni, mi lehet a következő lépés. Egyelőre azt mondhatom, köszönöm a Renault-istállónak, hogy lehetővé tette számomra ezt a tesztet.”
Ami az eredményeket illeti (persze, ezekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen más-más programot csináltak végig), kedden Charles Leclerc, a Ferrari tesztpilótája, szerdán pedig a vörösök világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. Robert Kubica a negyedik legjobb köridőt mondhatta magáénak Vettel, Morris és Räikkönen mögött, ami azonban ennél sokkal, de sokkal többet mond, hogy 142 kört teljesített, ami kicsit több, mint két versenytáv a Hungaroringen.