Michelisz a Hungaroring E-sport Bajnokságról: „Magasan az elvárásaim fölött alakult…”

Utolsó fordulójához érkezik ma este a Hungaroring E-sport Bajnokság, amelyet a túraautó-világkupa magyar címvédője, Michelisz Norbert neve fémjelez, s amelyben a Hyundai-pilóta nem titkoltan az utódát keresi. Norbit az eddigi négy forduló tapasztalatáról kérdeztük.
 
Milyen tanulságokat, tapasztalatokat hozott eddig a Hungaroring E-sport Bajnokság?
Az indulók számát és a versenyek színvonalát tekintve a bajnokság magasan az elvárásaim fölött alakult, úgyhogy – és ezt az utolsó forduló előtt nyugodtan kijelenthetem – mindenképpen érdemes volt megrendezni. Csak pozitív élmények értek ezzel kapcsolatban, és nagy öröm, hogy négy versenyhétvége után jó néhányan esélyesek még a végső sikerre a Hungaroring E-sport Bajnokságban.
Közülük kerülhet ki a jövő egyik kiemelkedő magyar autóversenyzője?
Bízom benne, hogy van közöttük olyan kvalitású pilóta, aki képes lehet arra, hogy a valódi versenypályán is bizonyítson.
Min múlik ez?
Nem titok, az autósport nagyon forrásigényes sport, és még ha jó időben vagy is jó helyen, támogatók nélkül nem jutsz messzire. Éppen ezért mi megpróbálunk a kiválasztandó versenyzőnknek megfelelő hátteret biztosítani ahhoz, hogy hosszú távon is a versenypályán tudjon maradni. S ha ez sikerül, ha összeáll a háttér, talán eljuthat addig is, ameddig én eljutottam, vagy még tovább…
Van olyan versenyző, aki a tiédhez hasonló stílusban vezet?
Báldi Gergő. Egy körön nagyon gyors, és amikor az élről rajtol, legtöbbször dobogóra áll, de még jellemzőbb, hogy nyer. Nem agresszív, nem megy bele értelmetlen adok-kapokba, a fordított rajtrácsos futamokon pedig fölösleges rizikó nélkül zárkózik fel, és szerez szinte észrevétlenül értékes pontokat, amelyeknek köszönhetően előkelő helyet foglal el az összetett pontversenyben. De nem szeretném egyedül őt kiemelni csak azért, mert hasonlít a stílusa az enyémhez, hiszen a jelenlegi első hét-nyolc versenyző közül a végén bárki lehet a befutó.