Miniring-táborban a közutas gyerekek

Az idén első alkalommal szervezett a Magyar Közút táborozást a dolgozók gyermekeinek – a három turnusban majdnem 50 gyerek tölthetett egy-egy hetet a Hungaroring Tanpályáján. A 8-12 éves közutas fiúkat és lányokat azért hívták táborozni, mert a társaságnak fontos, hogy a gyerekek önállóan és biztonságosan tudjanak közlekedni.
Az exkluzív környezetben megtartott Miniring-táborban a gyerekek játékos formában fedezhették fel a közlekedés világát, tartalmas, szórakoztató és hasznos nyári programokon vehettek részt.
Minden napra jutott valami izgalom.
Volt, hogy terepjáróval indultak az erdőbe egy legendás „lény” felkutatására, volt, hogy a KRESZ-t gyakorolták a tanpályán rollerrel és biciklivel, de a rendőrök is látogatást tettek a táborban és ujjlenyomatot vettek minden gyerektől, természetesen csak a játék kedvéért.
És, ha már a versenypálya területén töltötték a gyerekek a napjukat, nem maradhatott el a Hungaroring felfedezése sem, a boxutca, a versenyirányítás és a zászlójelek megismerése sem. A nagy hőségben a legvizesebb program, a vízibomba-csata is nagy sikert aratott a gyerekek körében.
A tábor sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyerekektől és a szülőktől sorra kapják a kérdést a Magyar Közút vezetői, hogy „Ugye, jövőre is mehetünk?”.
A válasz pedig az, hogy igen, hogy jövőre is terveznek közutas Miniring-tábort.