Motorozással ünnepelték a Véradók Világnapját

A „Véradók Világnapja” alkalmából a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Szent Margit Kórház és a Hungaroring Sport Zrt.
 
Az idei évben a motorkerékpáros balesetek megelőzése került a középpontba, mivel sajnálatos módon 2021-ben már 14 motoros veszítette életét közúti közlekedési balesetben. Ugyanakkor 2020-ban a nyári időszakban 15, 2019 ugyanezen időszakában pedig 25 motorkerékpáros halt meg közlekedési balesetben. Nem győzzük évről-évre hangsúlyozni mennyire fontos a vezetői tudás fejlesztése, valamint szinten tartása. Különösen fontos ez a szezonális járművek esetében, mint a motorkerékpárok. Fontos felhívni a motorosok figyelmét, hogy vegyenek részt vezetéstechnikai tréningen, hiszen a mai járművek teljesítményszintje már jóval nagyobb vezetési tudást és rutint követel meg. Az ORFK-OBB és más partnerek, mint a Hungaroring Sport Zrt. vagy a HUMDA évente hirdet ingyenes tréningeket, míg a KTM Centrum a motorok műszaki átvizsgálását végzi el térítésmentesen.
 
Ilyen alkalom volt ez a mostani is, melyen egyúttal jótékonykodhattak is a megjelentek, a „vérüket adták” az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak. Tegyünk együtt a közlekedésbiztonságért, …hogy mindenki hazaérjen!
 
A Hungaroring mindig készségesen áll a jó ügy mellé, a pálya vezetősége ezúttal is örömmel mondott igent a kérésre, hogy helyet adjon ennek a nagyszerű, figyelemfelhívó eseménynek, sőt, aktívan részt is vállalt belőle.
„Nagyon örülünk, hogy fel tudjuk hívni a figyelmet a véradás fontosságára, ugyanis ha valaki, mi pontosan tudjuk, hogy a motorozás veszélyes üzem, sokkal nagyobb a sérülés veszélye, mint autóval, így tényleg létkérdés, hogy a megfelelő mennyiségű vér biztosított legyen – mondta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Tanpálya ügyvezetője. – A közlekedés-biztonság kiemelten fontos számunkra, Motoros Akadémiánk a balesetek megelőzéséért dolgozik nap mint nap. Hiszünk benne, hogy tréningjeink elvégzése nagyobb magabiztosságot és tudatosságot ad a motorosoknak, ezáltal csökken a súlyos sérülés esélye.”