Norris indulhat a pole-ból!

Balesetek, piros zászlók, szemerkélő eső – izgalmasan alakult a 39. Formula 1 Magyar Nagydíj időmérő edzése, amelyen Lando Norris szerezte meg a pole pozíciót. 

A pénteken tapasztalt rekkenő hőséget senki sem hiányolta, az esőről azonban megoszlottak a vélemények a szombati időmérő előtti percekben. Főként azért, mert nem esett, csak szemerkélt, úgyhogy az aszfalt se teljesen vizes, se teljesen száraz nem volt. 

Persze, a Formula 1-es pilóták a legrutinosabb és legkifinomultabb autóversenyzők a világon, így azután egy kis eső meg sem kottyant nekik. A pénteki jó formáját átmentve Lando Norris szerezte meg az első rajtkockát, míg mellőle csapattársa, Oscar Piastri rajtolhat. Aki meglepetésben reménykedett, megkapta – McLaren első sort sem mostanában láttunk legutóbb…

Mögöttük a második sorból a világbajnoki címvédő Max Verstappen és a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. rajtolhat. 

Az időmérőn két látványos kicsúszás is történt: előbb Sergio Pérez csapta oda a falhoz a Red Bullját a nyolcas kanyarban, az edzés hajrájában pedig Cunoda Juki „kóstolta” meg a védővonalat. Az edzést mindkétszer piros zászlóval félbeszakították. 

A végeredményen azonban ez nem változtatott – az edzés utolsó két percében senki sem tudott javítani. A tavalyi edzéselső Lewis Hamilton ezúttal az ötödik rajtkockából várhatja a lámpa szabad jelzését.