Állami stratégiai vállalatok fognak össze a hazai közlekedésbiztonság erősítése érdekében

A NÚSZ Zrt., a HUNGARORING Sport Zrt. és leányvállalata, a Tanpálya Kft. együtt áll ezen létfontosságú társadalmi ügy mellé 

Hosszútávú stratégiai együttműködést kötött egymással a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), a HUNGARORING Sport Zrt. és a hazánk első vezetéstechnikai centrumát működtető Tanpálya Kft. a közlekedésbiztonság erősítése, a hazai közlekedési kultúra színvonalának emelése érdekében. 

A hazai közlekedési morál javítása, a közlekedésben a tudatosság és az egymásra való odafigyelés erősítése olyan társadalmi ügy, amelynek megoldása, a helyzet javítása nem tűr halasztást. Ezért is döntött az összefogás mellett a hazai útdíjfizetési rendszer működtetője, a mogyoródi Hungaroring versenypálya üzemeltetője és hazánk első vezetéstechnikai centruma. 

Az utakon egyre nagyobb a forgalom, az M3-as autópályán Vásárosnamény irányába például csak a Formula 1 Magyar Nagydíj hétvégéjén 24 százalékkal több járműáthaladást láttak a NÚSZ Zrt. kamerái a megelőző három hétvége átlagához képest. Számokban kifejezve, ez több mint 106 ezer személygépjármű-áthaladást jelent a három nap alatt. A járművek 81 százaléka volt magyar felségjelzésű. Alapvetően nekik, a hazai utazóközönségnek szeretnének az említett együttműködés résztvevői segíteni. 

„Társaságunk évek óta fokozott figyelmet fordít a közlekedésbiztonság témakörére. Felelősen gondolkodó állami vállalatként rendszeresen felhívjuk az utazóközönség figyelmét az óvatosság, az egymásra való odafigyelés, a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Örömömre szolgál, hogy ebben az önként vállalt feladatunkban újabb elkötelezett stratégiai partnerekre találtunk a HUNGARORING Zrt.-ben és a Tanpálya Kft.-ben.” – mondta az aláírás után dr. Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. 

„A Hungaroring alapvetően a sebesség birodalma, az autóversenyzők otthona, ugyanakkor a kezdetektől hangsúlyozza, hogy a határainkat feszegetni csak biztonságos helyszínen, kellő felügyelet mellett érdemes. Erre szolgálnak a nyílt napjaink, amelyeken mindenki próbára teheti saját és autója vagy motorja képességeit a Formula 1-es pálya aszfaltcsíkján. A Nemzetközi Automobil Szövetség évekkel ezelőtt megalkotta a közúti közlekedésre vonatkozó aranyszabályait, amelyeket mi a legjobb versenyzők által igyekszünk hathatósan közvetíteni. Nagy öröm, hogy a mostani megállapodással újabb lehetőségünk nyílik küzdeni a jó célért.” – mondta el Gyulay Zsolt, a HUNGARORING Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A Tanpályán azt szoktuk mondani, ha csak egy életet is sikerül megmenteni a vezetéstechnikai tréningjeinknek köszönhetően, már megérte… És hiszem, hogy nem csak egyet sikerült, legalábbis erre utalnak a visszajelzések. Tapasztalt instruktoraink segítsége által a hozzánk érkező vendégek értékes, és a közúton szó szerint létfontosságú tapasztalatokkal gazdagodhatnak, azt pedig talán hangsúlyozni sem kell, hogy minden egyes alkalommal felhívjuk a figyelmet arra, milyen fontos, hogy betartsuk a közlekedési szabályokat, s hogy a közúton is figyeljünk egymásra. Ebben a küldetésben találtunk újabb remek partnerre, amely nem más, mint a NÚSZ.” - tette hozzá Gazsi Júlia, a Tanpálya Kft. ügyvezetője. 

Az említett megállapodás keretében a közös cél érdekében a három vállalat a jövőben összehangolja kapcsolódó tevékenységét. Megosztják egymással gyakorlati és tudományos, szakmai tapasztalataikat, támogatják egymást a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó rendezvények, balesetmegelőzési programok, kampányok lebonyolításában, és a náluk meglévő elméleti és gyakorlati tudásanyag átadása érdekében tervezik egy hazánkban egyedülálló vezetéstechnikai „tréning csomag” létrehozását is.