Pályázatnyertes családok a Formula-1-es Magyar Nagydíj szabadedzésén

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Hungaroring Sport Zrt. együttműködésének köszönhetően, a pályázatnyertes családok idén a Formula−1 33. Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzését nézhették végig az Erzsébet-program keretében. A 2018. július 27-i egynapos kiránduláson – a hőség ellenére – a felnőttek és a gyerekek is egyaránt nagy izgalommal figyelték az edzést a lelátóról.
Az Erzsébet-program keretében idén a 33. Formula-1 Rolex Magyar Nagydíj pénteki szabadedzését tekinthették meg a pályázatnyertes családok. Voltak közöttük szép számmal Ferrari-drukkerek, de a Ferrari fő riválisának, a Mercedesnek is rengetegen szurkoltak. Az első szabadedzés végén azonban egyik csapat drukkerei sem örülhetett igazán, mert Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája volt a leggyorsabb – igaz, mindössze 79 ezredmásodperccel előzte meg a tavalyi Magyar Nagydíj győztesét, Sebastian Vettelt.
Az edzések szünetében is mindenki találhatott magának izgalmas programokat a Hungaroringen; például a nézők maguk is gyakorolhatták a kerékcserét, de azt is megtapasztalhatták, milyen edzés-elemekkel tartják fitten magukat a pilóták.
A második szabadedzésen az Erzsébet-program résztvevői – a többi nézővel egyetemben – annak lehettek szemtanúi a lelátóról, hogy Sebastian Vettel természetesen túlszárnyalta a délelőtti köridőt, méghozzá három tizeddel. De a Red Bull-pilóták is nagyon jól teljesítettek – Max Verstappen a második, Daniel Ricciardo pedig a harmadik leggyorsabb lett a szabadedzésen. A 33. Formula1 Rolex Magyar Nagydíj idén is számos izgalmat tartogat még, ezért érdemes az érdeklődőknek nyomon követniük a szombati időmérő-edzés és a vasárnapi futam eseményeit is.
Az Erzsébet-program által idén 1800 fő kapott kedvezményes lehetőséget a Formula−1 Magyar Nagydíj szabadedzésének megtekintésére. Mind a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, mind pedig a Hungaroring Sport Zrt. kiemelten fontosnak tartja a már évek óta tartó együttműködést, amelynek jóvoltából idén is olyan családok szurkolhattak a 33. Formula-1 Magyar Nagydíjon, akiknek ez más módon nem lett volna elérhető. Az Európában is egyedülálló szociális üdültetési programban, az Erzsébet-programban részt vevők száma idén már a 1.5 millió főt is eléri.