Piastri a Hungaroringen szerezte meg első győzelmét!

Kettős győzelmet aratott a McLaren a Hungaroringen – Oscar Piastri, Lando Norris sorrendben értek célba. A négy nap alatt összesen 310 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen az eseményeket.

Hogy mi a közös Damon Hillben, Fernando Alonsóban, Jenson Buttonban, Heikki Kovalainenben, Esteban Oconban és Oscar Piastriban? Az, hogy mindannyian a mogyoródi Formula 1-es versenypályán szerezték meg pályafutásuk első világbajnoki futamgyőzelmét. 

Verőfényes napsütésben rajtolt el a hetvenkörös Magyar Nagydíj vasárnap délután, ám Lando Norris joggal érezhette, hogy felhők gyülekeznek a feje fölött, mert bár a pole-ból rajtolt, valami gondja volt a gázpedállal. A rajt sem úgy sikerült, ahogy tervezte, így Oscar Piastri és Max Verstappen is megelőzte, igaz, utóbbi a Red Bull kérésére visszaadta a pozíciót. 

A hajrában némi meglepetésre Norrist hívták ki hamarabb kerékcserére (Hamilton ellen akartak védekezni), így Piastri két körrel később csak mögé tudott visszajönni. Közben a csapat jelezte Norrisnak, hogy szeretnék, ha visszaállna a sorrend. Idegőrlő körök következtek – legalábbis Piastri számára biztosan –, végül azonban Norris csak engedelmeskedett a csapat kérésének, és három körrel a leintés előtt elengedte Piastrit. 

A fiatal pilóta a körülmények ellenére nyilván hihetetlenül büszkén emelte magasba a herendi trófeát – az első győzelmi serlegét, ami ráadásul gyönyörű!

A dobogó harmadik fokára Lewis Hamilton állhatott fel – aki pályafutása során kétszázadik alkalommal pezsgőzhetett a pódiumon.