Prémium tréning Michelisszel – a Hungaroring aszfaltján

Birtokba vették a Formula–1-es pályát (is) – ez jelentette a prémium tréning exkluzivitását, amelyet Michelisz Norbert tartott a Hungaroringen, s amelynek keretében a Groupama Tanpálya mellett a résztvevők többek között a mogyoródi aszfaltcsíkon tesztelhették tudásukat.
Tökéletesen biztonságos körülmények között, s a túraautó-világbajnokság magyar versenyzőjének szakértő irányításával. „A prémium tréning abban különbözik a többitől, hogy ezúttal nem csak a Tanpálya területén belül tehette próbára mindenki a vezetési tudását, hanem volt lehetőség ráhajtani a Hungaroring aszfaltcsíkjára, s használni néhány kanyarkombinációt” – mondta Michelisz Norbert, aki természetesen saját maga is beszállt a „buliba”, s maga is elvégezte a feladatokat. Vészfékezett 100, 130 és 160 km/órás sebességről, szlalomozott az egyes és a kettes kanyar között, és teljesítette időre az erre kijelölt szakaszt.
A csoport szándékosan kisebb létszámú volt a megszokottnál, mégpedig annak érdekében, hogy mindenkire jusson megfelelő mennyiségű idő és figyelem. Michelisz beült mindenki mellé, és próbált segíteni, sőt, a saját autójával is beállt olykor a konvoj elé, hogy bemutassa, miként célszerű kanyarodni, fékezni.
„Voltak a tréningnek rutinos résztvevői, és persze olyanok is, akik egyáltalán nem vettek még részt vezetéstechnikai tréningen. Utóbbiaknak nyilván elsőre az ellenkormányzás is gondot okozott a rántópadon, de némi idő elteltével, s a megfelelő mennyiségű gyakorlással később már ez is gördülékenyen ment. Alacsonyabb sebességgel indítottuk a gyakorlatokat, s szép lassan növeltük a tempót, s végül azt a tanulságot hozta ez a hosszú nap, hogy a résztvevők estére elfáradtak ugyan, de sokkal magabiztosabban kezelték a saját autójukat, mint a tréning előtt.”És ez volt a cél.