Rajtra kész a Hungaroring!

A helyszín a Hungaroring célegyenese, a téma pedig természetesen a hétvégi 36. Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója rendhagyó sajtóbeszélgetésre invitálta az újságírókat – akik amellett, hogy kérdéseket tehettek fel a rendezéssel kapcsolatban, testközelből is megnézhették a gyönyörű Herendi trófeákat, amelyekkel a hétvégén a dobogósokat díjazzák, és bepillantást kaphattak a paddock-építés kulisszái mögé.
Gyulay Zsolt elmondta, a legfontosabb, hogy a tavalyi zárt kapus Magyar Nagydíj után az idén a pálya újra megnyithatja kapuit a nagyközönség előtt, s jó hír, hogy az utóbbi hetekben emelkedő tendenciát mutat a jegyeladás is, eddig mintegy negyvenezer belépőt adtak el, ami jelen körülmények között jónak mondható.
„A jegyvásárlási kedvet érezhetően növeli a Hamilton–Verstappen párharc, az eddig eladott belépők hetven százalékát külföldiek vették meg, de remélem, a hazai drukkerek a rajtig javítanak az arányon – mondta Gyulay Zsolt. – Fontos, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan karszalagos rendszer lesz, a karszalagokat Budapest belvárosában, az Akvárium Klubban vagy a fóti Auchan parkolójában lehet átvenni a Covid-védettségi igazolvány bemutatásával. A versenyzők itt is buborékban lesznek, így a megszokott programok közül a csütörtöki boxutca-látogatást és a verseny végi szurkolói ünneplést a célegyenesben sajnos nem tudjuk megtartani, a szurkolói zónában azonban így is lesznek szórakoztató programok bőven.”
Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója elmondta, az idei trófeák hat hónapos elkészülését hosszú tervezőmunka előzte meg, ezek után választották ki a nemzeti színekben pompázó dizájnt: „A trófeán megjelenő három szín közül a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld pedig a reményt fejezi ki. Az arany szegély helyett pedig az idén platinát választottunk, ami örök értéket képvisel. Megtiszteltetés, hogy az idén is mi lehetünk a Magyar Nagydíj díjszállító partnerei, és nagy büszkeség, hogy a visszajelzések alapján a versenyzők mennyire szeretik a trófeáinkat.”
A Hungaroring a koronavírus-járvány idején mutatott hősies helytállásukért ezer belépőt ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak, amelyeket Csató Gábor főigazgató vett át. „A kollégáink számára minden évben presztízs a Magyar Nagydíjon dolgozni a sportszakmai csapat tagjaként, és a nemzetközi szövetség minden évben el is ismeri a magyar mentősök felkészültségét – mondta Dr. Csató Gábor. – Öröm számunkra, hogy most ezer mentős bajtársunk jöhet el a versenyre – nagyon sokan szeretik közülünk is a Formula 1-et –, hogy egy kicsit kikapcsolódjon, feltöltődjön.”
A 36. Formula 1 Rolex Magyar Nagydíj hivatalosan pénteken kezdődik el a szabadedzésekkel, betétfutamként a Formula 3, a női F1, vagyis a W Series, valamint a Porsche Szuperkupa szerepel a programban.