Segíts te is megóvni a környezetet!

A Hungaroring elkötelezett a környezetvédelem mellett, s ennek az utóbbi években számos tanújelét adta. Az idei Formula 1 Magyar Nagydíjon együttműködésben a Minden Doboz Visszajár programmal interaktív, szórakoztató formában hívjuk fel a figyelmet az alumínium italcsomagolások újrahasznosítására. 

A lelátók mögötti területen felállítunk egy pixelfalat, amelyen mindenki lehetőséget kap arra, hogy kiélje a kreativitását, hiszen közösen bármilyen képet (praktikusan F1-hez kapcsolódót) kirakhatnak a szurkolók fél literes sörösdobozokból. Ezeket a dobozokat egyébként önkéntesek is gyűjtik a verseny idején, hátizsákokba, utóbb pedig természetesen újrahasznosítják. A szelektív gyűjtés azért nagyon fontos az aludobozok esetében, mert az alumínium doboz végtelenszer újrahasznosítható minőségromlás nélkül, egy újrahasznosított dobozzal 95% energiát takarítunk meg egy teljesen új létrehozásához képest és három órányi számítógépezésnek megfelelő energiát és károsanyag-kibocsátást takaríthatunk meg aludobozonként. 

A Hungaroring a 37. Magyar Nagydíjra készül, biztos pont a száguldó cirkuszban (ahol egyébként szintén egyre nagyobb szerepet kap a környezettudatosság), de a Minden Doboz Visszajár program is immár 12 éve működik (több, mint 200 aludoboz visszagyűjtő automatája van országszerte), úgyhogy két nagy hagyományokra visszatekintő szervezet lépett most együttműködésre a jó ügy érdekében.