Sportbírók díjátadó és „díjátvevő” szerepben

A világ egyik legjobb sportszakmai csapatának tagjai – elkötelezettek, követendő példát mutatnak. És a hétvégén különleges élményben lesz részük. Egyikük, Tasnády Róbert díjat ad majd át az egyik Formula 2-es futam végén, másikuk, Kanyovszky Zoltán pedig díjat kap majd az egyik Formula 1-es pilótától a rajtrácson, a Magyar Nagydíj rajtja előtt. 

A jó hírt Zettner Tamástól, a hungaroringi futam versenyigazgató-helyettesétől kapták, aki azt is hozzátette, példamutató szakmai tevékenységük indokolta, hogy rájuk esett a választás. Ehhez Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke is gratulált a 13-as kanyarban. 

S hogy mi a legjobb a sportbírói munkában?

„Itt lenni – válaszolta nemes egyszerűséggel Kanyovszky Zoltán. – Autószerelő a szakmám, ez pedig az autóversenyzés csúcsa, úgyhogy nagyon jó itt lenni. Azt csinálhatom, amit igazán szeretek. S hogy mi okoz nehézséget. Az időjárás.”

Tasnády Róbert 1986 óta minden Magyar Nagydíjon itt volt, de sokkal régebben, 1972 óta sportbíró, szóval ő mindenképp a nagy öregek egyike. „Az összhangzattan a legjobb ebben a munkában: a tempó, az autók hangja, a kanyarsebesség – mondta Tasnády Róbert. – Két kollégámmal együtt csináltam végig az eddigi 37 Magyar Nagydíjat, most is ugyanazon a poszton leszünk. Ők az idén betöltik a hetvenet, úgyhogy mindenképp ez lesz az utolsó F1-es futamuk, én még nem tudom, mit hoz a jövő.”