Tassi Attila a dobogón!

Tassi Attila pályafutása során először pezsgőzhetett a dobogón a túraautó-világkupában – a 21 éves Honda-pilóta okos versenyzéssel szerezte meg a harmadik helyet a zolderi első versenyfutamon.
„Nem számítottam rá, hogy rögtön az első versenyen dobogóra állhatok – mondta Tassi. – Nagyon jó érzés így kezdeni a szezont, remek csaták zajlottak a pályán, néha még Björköt is megközelítettem, mondta is a csapat, hogy próbáljam hibázásra kényszeríteni, de ő sokkal tapasztaltabb, mint én. Örülök a harmadik helynek.”
Tassinak a második versenyen is Björk volt a közvetlen riválisa, ám ezúttal sajnos ütközött a korábbi világbajnok svéddel, így a mezőny végéről küzdötte előre magát a tizenhatodik helyre.
A világkupa-címvédő Michelisz Norbert már a verseny előtt megmondta, hogy valószínűleg ez nem lesz a Hyundai pályája, és az időmérő edzés után már teljesen biztos volt abban, hogy a maximum számára az, hogy a lehető legtöbb pontot szerzi, s esetleg bekerül a top tízbe. A második futamon sikerült is (nyolcadik lett), az elsőn azonban nem (11.).
„Nem ez volt a legjobb versenyünk, de az edzések tapasztalati alapján nem is lehettek vérmes reményeink, körülbelül ott vagyunk, ahova vártam magunkat. Az első tízbe kerüléshez szerencsére is szükség volt” – nyilatkozta Michelisz.
A Zengő csapat versenyzői belecsöppentek a versenyhétvégébe, hiszen az utolsó pillanatban érkeztek meg a vadonatúj Cuprák, úgyhogy ők egyelőre tanulási fázisban vannak, ehhez képest Mikel Azcona szerzett hat pontot. Ez azonban csak az első lépés, egészen biztos, hogy Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is végez még ennél jóval előrébb.
Fotó:wtcr.com