Telt ház – vasárnapra nincs több jegy a Magyar Nagydíjra

Majdnem napra pontosan négy hónappal a 37. Magyar Nagydíj rajtja előtt a Hungaroring kiteheti a „megtelt” táblát – legalábbis vasárnapra már nem tud több jegyet értékesíteni, mert elfogytak a belépők nemcsak a normál lelátókra, hanem a pluszban építendő öt tribünre is – sőt, már állóhelyek sincsenek. Ez számokra levetítve azt jelenti, hogy a verseny napjára közel százezer nézőt várnak a mogyoródi dombok közé.

Eddig csak a bérleteket és a vasárnapi jegyek voltak forgalomban, ám most, hogy a pálya elérte a kapacitása felső határát, kijönnek a pénteki és a szombati jegyek is. 

„Van a pályának egy maximum kapacitása, amelyet most elértünk, így vasárnapra nem tudunk több jegyet eladni – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Számításaink szerint százezer ember még biztonsággal meg tudja közelíteni a Hungaroringet, és így a színvonalas kiszolgálást, a minőségi szórakozást is garantálni tudjuk a lelátókon és a lelátók mögötti területen is. Péntekre és szombatra még vannak jegyek, azokat most elkezdjük értékesíteni, de nincs kétségem, hogy hamar gazdára találnak. Ilyen még nem volt, amióta mi vezetjük a pályát, és ez a hatalmas érdeklődés is azt támasztja alá, hogy érdemes ebbe a pályába fektetni. A fejlesztés és bővítés ugyanis – amellett, hogy a szerződéshosszabbítás szempontjából is elengedhetetlen – a nézőszámra is hatással lehetne: több szurkolót tudnánk fogadni.” 

Az utóbbi évek csúcs-nézőszáma a 2019-es volt, akkor négy nap alatt 230 ezer ember kísérte figyelemmel a helyszínen a Magyar Nagydíj eseményeit, és csak vasárnap 92 ezren szurkoltak a Hungaroringen