Verstappen a Ringen szerezte első pole-ját!

Max Verstappen megszerezte pályafutása első pole-pozícióját a 34. Rolex Magyar Nagydíjon, amelynek szombati napját 72 ezer ember szurkolta végig a helyszínen. Elképesztő hangulat uralkodott a Hungaroringen, a hollandok által narancsba borított lelátó pedig szinte „felrobbant” a célegyenesben, amikor a hollandok fenegyereke, Verstappen megnyerte az időmérő edzést. „Elképesztő, ez az egyvalami még nagyon hiányzott! – nyilatkozta Max Verstappen. – Egész hétvégén jónak éreztem az autót, de az időmérő edzés mindig nagyon nehéz, ezért hatalmas köszönettel tartozom a csapatnak. A kocsim szinte repült, hihetetlen volt. A verseny még hátravan, és az a legfontosabb momentuma a hétvégének, de számomra ez a mai nap is fontos volt. Azt mondogattam magamnak: gyerünk, csináljuk meg! Remek érzés volt megszerezni pályafutásom első pole-ját, legalább többet nem kérdezik meg tőlem, hogy mikor lesz már meg, nem mintha ez olyan sokat számított volna.”
A második-harmadik helyen a két Mercedes érkezett: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton sorrendben. „Az első edzés nekem kimaradt, úgyhogy igazából ma reggel vettem fel a ritmust. Egyre javult a teljesítményem, a leggyorsabb körömnek pedig már kimondottan örültem – mondta Bottas. – Közel voltam Maxhoz, aki egész hétvégén gyors volt, de tudják, mindig a vasárnap számít. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk a győzelemért.”
Egyetértett csapattársával a Hungaroringen eddig hat győzelmet arató, és ezzel a magyar pályán abszolút rekorder Lewis Hamilton is. „Mindig az első hely a célunk – mondta a britek világbajnoki címvédője. – Jó helyzetben vagyunk, hogy harcoljunk érte, szóval keményen nyomjuk majd a gázt. Hosszú az út az első kanyarig, szóval érdekes lesz, noha itt egyáltalán nem könnyű előzni, azért remélem, megnehezítem majd a riválisok dolgát.”
A fentiekből arra következtethetünk, hogy jó csatára van kilátás vasárnap, amikor telt ház előtt zajlik majd a küzdelem a Hungaroringen – már ami a lelátókat, vagyis az ülőhelyeket illeti, állóhelyre szóló jegyeket ugyanis még lehet kapni.