Vettel másodszor!

Lewis Hamilton hatodszor, Sebastian Vettel másodszor, esetleg valaki más nyeri a Magyar Nagydíjat? Ez volt a kérdés a futam rajtja előtt, amelyet 79.000 néző szurkolt végig a Hungaroring lelátóin (a négy nap alatt összesen 199 ezren látogattak ki a pályára).
Igazság szerint már a szombati időmérő edzésen látni lehetett, hogy ez a hétvége valószínűleg a Ferrarié lesz, hiszen Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen indult az első két rajtkockából a forró mogyoródi aszfaltcsíkon.Végül a négyszeres világbajnok német tökéletes fegyelmezettséggel nyerte meg a futamot, amely nem is volt olyan könnyű, mint amilyennek talán kívülről látszott. Ugyanis majdnem a verseny végéig küszködött a kormányművel: a Ferrari folyamatosan balra húzott. „Elképesztően boldog vagyok! – mondta Vettel a verseny végén. – Nehezebb volt, mint amilyennek kívülről tűnt, miután kiment a biztonsági autó, éreztem, hogy valami baj van, balra húz az autó – ráadásul folyamatosan változott az intenzitása. A végén néhány körre enyhült a probléma, de nem múlt el teljesen. Ettől függetlenül nagyszerű nap, nagyszerű verseny volt! Köszönöm a támogatást. A sikánból kijövet láttam egy fickót, minden egyes körben felmutatta a hüvelykujját, hogy jelezze, minden oké, szuper volt!”
A németnek jó hátvédet jelentett Kimi Räikkönen (a finnt csapata arra kérte, hogy ne előzzön), aki végig biztosította Vettel éllovas pozícióját. Miután Lewis Hamilton az utolsó körben visszaadta csapattársának, Valtteri Bottasnak a korábban neki adott harmadik helyet, így két finn ünnepelhetett a dobogón – a brit bízik benne, nem ezen a három ponton múlik majd a világbajnoki cím sorsa. A világbajnoki pontversenyben Sebastian Vettel 14 pontosra növelte összetettbeli előnyét a nyári szünet előtt. Apropó nyári szünet – Fernando Alonso, aki hatodik lett a viadalon (tehát bejött a McLaren tippje, hogy nálunk gyorsak lehetnek) egy, a pódium alá felállított napágyból kívánt jó nyaralást mindenkinek, az őt magát ábrázoló aszfaltfestményen üldögélve.
A csapatok ezúttal a leintés után nem kezdtek el összepakolni, hiszen kedden és szerdán még a Hungaroringen tesztelnek – a jelenlegi és a feltörekvő pilóták részvételével. Robert Kubica miatt erre az eseményre is rengeteg lengyel szurkoló várható. A lengyel, ugye, 2010-ben versenyzett legutóbb a Formula–1-es sorozatban, utána azonban ralibalesetet szenvedett, amelyben súlyosan megsérült a keze. Hatalmas érdeklődés övezi a visszatérését – ami egyelőre egy tesztre vonatkozik.