Vettel volt a hungaroringi lánykérés tanúja

Napra pontosan négy éve találkoztak a Hungaroringen. Mindketten a csütörtöki autogram-osztásra érkeztek, mindketten Formula 1- és Vettel-rajongók. Koronczi Dániel éppen ezért csütörtökre időzítette a lánykérést, s mivel a boxutca-látogatás az idén a világjárvány miatt elmaradt, a helyszín a Hungaroring főbejárata volt. Barátnője (immár menyasszonya), Matyó Veronika nem sejtett semmit. Még akkor sem fogott gyanút, amikor a repülőtéren összefutottak Vettellel és Dániel egy borítékot csúsztatott a kezébe azzal, hogy ha lehet, még csütörtökön olvassa el.
Utóbb kiderült: egy meghívót rejtett a boríték. Meghívót a lánykérésre.
És akkor eljött a csütörtök este.
Több száz ember várakozott a Hungaroring főbejárata előtt, hogy megpillanthassa kedvenceit, amint azok elhagyják a pályát. A Hungaroring sziluettjénél azonban valami életre szóló készülődött. Dániel várni akart (mert bár nem bízott benne, hogy Vettel eljön, azért meg akarta adni az esélyt), de aztán elkapta a lendület, letérdelt, és megkérte Veronika kezét.
Az „igen” után még magukhoz sem tértek a meghatódottságból, amikor elektromos rollerrel egy „zöld maszkos” srác érkezett.
„Nem arról volt szó, hogy fél nyolc?” – kérdezte Vettel mosolyogva, majd egy kézzel írott levelet nyújtott át az ifjú párnak, amelyben jókívánságait vetette papírra. Nehéz volt eldönteni, hogy a vőlegény vagy a menyasszony a meghatottabb, de azért a közös fotó elkészült. Az élmény pedig életre szóló.