WTCR esport-futam Michelisszel a virtuális Hungaroringen!

Négyversenyes esport sorozatot rendez a WTCR, amelynek első futamát a virtuális Hungaroringen tartják meg a túraautó-világkupa aktív versenyzőinek szereplésével. Minden esemény két versenyből áll, a bajnok egy TAG Heuer órával lesz gazdagabb.
A szimulátorversenyzők most összemérhetik tudásukat a WTCR-sorozat versenyzőivel – afféle szezon előtti esport bemelegítésnek szánják a sorozatot, amely első versenyének kvalifikációja már ma este elkezdődik!
A WTCR nemzetközi promótere, vagyis az Eurosport Events mindezt hosszú távú esport partnere, a RaceRoom közreműködésével hozta össze, s a sorozat legfőbb különlegessége, hogy ezúttal a valódi versenyzők is beszállnak, például a túraautó-világkupa jelenlegi uralkodója, Michelisz Norbert.
Fontos tudni, hogy a WTCR online-bajnokság később rajtol, ez a szezon előtti sorozat afféle különleges „bemelegítés”, mivel a világkupa szezonrajtjára a nemzetközi helyzet miatt várni kell.
Hazánkban senki előtt sem titok, hogy Michelisz Norbert korábban szimulátorversenyző volt, és éppen egy ilyen verseny után ajánlotta be őt Wéber Gábor egy valódi tesztre a Hungaroringen 2005-ben. Újoncként mindössze 0.2 másodperccel volt lassúbb, mint Wéber a Zengő Motorsport Renault Cliójának volánja mögött. Miután tavaly megnyerte a túraautó-világkupát a Hyundai i30 N TCR volánja mögött, a következőket nyilatkozta:
„Alig több, mint tíz évvel ezelőtt otthon ültem, és arról álmodtam, hogy egyszer valódi versenyautót vezethetek. De abban a helyzetben, tizennyolc évesen felfogtam, hogy valószínűleg ez nem fog összejönni. Majd huszonegy évesen meghívást kaptam egy tesztre. Ez volt az első alkalom, hogy versenyautót vezettem, méghozzá a szimulátoros eredményeimnek köszönhetően. Évről évre egy kicsit feljebb tornáztam magam. Magyarországról érkezve gyári versenyzőülést kaptam, ami szinte hihetetlen volt, és versenyeket nyertem, sőt, két alkalommal a világbajnoki címért harcoltam.”
 
A szezon előtti esport WTCR-bajnokság hungaroringi futamának programja
Március 25. Kvalifikáció rajtja: 17.00 óra
Március 31. Kvalifikáció vége: 21.00 óra
Április 6. Versenyfutam élőben: 19.30
 
A regisztráció ingyenes, további információ:
http://game.raceroom.com/championships/48