WTCR: hatmillió forint a Bajcsy Kórháznak

A túraautó-világkupa versenyzői és az Eurosport Events jóvoltából valamivel több, mint 6 millió forint támogatást kap a Bajcsy-Zsilinszky Kórház a Covid-19 elleni harchoz a #RaceToCare kezdeményezés keretében.
 
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet egy azon intézmények közül, amelyek napi szinten harcban állnak a Covid-19 járvánnyal, s ehhez most 16.667 euró (valamivel több, mint hatmillió forint) támogatást kap.
A WTCR nemzetközi promótere, az Eurosport Events és a sorozat versenyzőinek adományaiból adódott össze a támogatás, amely egyébként éves szinten eléri a 100 ezer eurót, így a Hungaroringhez hasonlóan minden idei világkupa-hétvége helyszínéhez kapcsolódik a „kilométerenként egy euró” szlogen alatt futó kampány.
Hazánk jelenlegi legsikeresebb túraautó-versenyzője, a 2019-es WTCR-bajnok Michelisz Norbert is támogatta a kezdeményezést: „Fantasztikus ez az egész, megmutatta, hogy mi mind egy család vagyunk, és ha valami rendkívüli történik, mind összetartunk, még akkor is, ha a pályán késhegyre menő csatákat vívunk egymással. Nagyon jó érzés megmutatni, hogy az ilyen kezdeményezések véghez vihetők, és ami engem illet, nem is volt kérdés, hogy részt veszek benne, főleg, hogy a pénz egy része az egyik budapesti kórházat segíti. Nagyon hálás és boldog vagyok, hogy segíthetünk.”
S hogy mit is takar pontosan a WTCR #RaceToCare kampánya?
Nehezen indult a szezon, ez senki számára sem titok, ezért az Eurosport Events úgy döntött, minden pilóta minden egyes megtett kilométeréért egy eurót adományoz jótékony célra, és a versenyzőknek is felajánlották a lehetőséget az adományozásra. Így gyűlt össze egy szezon alatt 100 ezer euró, amelyből 16.667-et kap a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, amely első osztályú egészségügyi ellátással igyekszik a lehető legmagasabb színvonalon ellátni pácienseit: sebészeti és diagnosztikai osztálya a modern egészségügyi struktúra részeként európai normák szerint kezeli a betegeket. A gyors és alapos vizsgálatot és a hatékony terápiákat jól felkészült szakemberek, kiterjedt és korszerű diagnosztika és széles spektrumú sebészeti ellátás biztosítja.
Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy a Bajcsy kórház első embere mit szól a támogatáshoz, s hogy a terveik szerint mire költik annak összegét. Dr. Bodnár Attila főigazgató elmondta: számos olyan apró műszer beszerzése indokolt, amellyel megelőzhető, hogy a beteget lélegeztetőgépre kelljen tenni, mert ha ez megtörténik, onnan már nagyon nehéz a visszaút.
„Férfiemberként kötődöm az autósporthoz, a fiammal többször is megnéztük már a Hungaroringen a Magyar Nagydíjat, ezért is külön öröm, hogy autósport-oldalról érkezik most segítség – mondta Dr. Bodnár Attila. – Minden pénz jól jön, különösen most, a Covid-járvány idején. A kórház minden alapvető, a betegek ellátásához szükséges eszközzel rendelkezik, de mivel a hozzánk érkező betegek száma növekszik, egyre több olyan apró műszerre van szükség, különösen a súlyos betegek intenzív ellátása tekintetében, amelyek segítségével elkerülhető, hogy a beteget lélegeztetőgépre kelljen tenni, onnan ugyanis már sokkal nehezebb a visszaút.”
 
További információ a WTCR #RaceToCare programjáról: https://www.fiawtcr.com/race-to-care/.
Ha többet szeretne megtudni az FIA #PurposeDriven mozgalmáról és a cselekvésre ösztönzésről, látogasson el ide: https://www.fia.com/news/fia-purposedriven-movement