2022 Formula 1 Akkreditáció

2022 Formula 1 Magyar Nagydíj Akkreditáció

Kedves Kollégák!

Elkezdődött az újságírók akkreditálása a 2022. július 31-én tartandó 37. Formula 1 Magyar Nagydíjra. A jelentkezési kérelmeket 2022. június 30-ig lehet eljuttatni a Hungaroringre, emailben.

Az FIA előírásai értelmében az akkreditációs igényeket az alábbiak szerint kell benyújtani.

1. Az akkreditációs kérelmeket a kiadó vagy a lap hivatalos céges papírján kell benyújtani. Egy kérelemben feltüntethető az azonos szerkesztőségből érkező valamennyi munkatárs neve. A kérelemben fel kell tüntetni a tudósító(k) beosztását (újságíró vagy fotós). Az akkreditációs kérelmet a kiadó igazgatójának vagy az újság főszerkesztőjének kell aláírnia. Kérjük ehhez csatolni a főszerkesztő vagy a kiadó igazgatójának nyilatkozatát arról, hogy az adott lapban hány alkalommal, és mely időpontokra/lapszámokra tervezik tudósítás/fotóanyag megjelentetését az idei Formula 1 Magyar Nagydíjról.

2. A kérelemhez csatolni kell egy rövid ismertetőt a lapról (példányszám, megjelenés, olvasottság).

3. A kérelemhez csatolni kell az akkreditálandó személy (újságíró/fotós), illetőleg a kiadvány eddig megjelent Formula 1-es publikációiból beszkennelt lapkivágásokat, különös tekintettel a tavalyi, 36. Formula 1 Magyar Nagydíjra, illetőleg az azt követő Formula 1-es futamokra és az idei versenyekre.

4. A kérelemhez szükség van az akkreditálandó személy aktuális igazolványképére, amely fehér háttér előtt szemből készült! A fotókat elektronikus úton (JPG-formátumban) kérjük eljuttatni, ugyancsak június 30-ig a következő címre: hgpmedia@hungaroring.hu

5. A kérelemben fel kell tüntetni a lap/kiadó valamint az akkreditációt kérő újságíró/fotós visszahívható telefonszámát, illetőleg e-mail címét.

6. A kérelemhez csatolni kell az akkreditációt igénylő személy érvényes, nemzeti/nemzetközi újságíró szövetség által kibocsátott újságíró igazolványának fénymásolatát.

7. Egy laptól maximum két fő akkreditálható, kizárólag profi újságírók és fotósok.

8. A nemzeti írott sajtó képviselői mellett a Magyarországon működő/sugárzó, a versenyről rövid, alkalmanként maximum hatvan másodperces rövid híradással/híranyaggal bejelentkező, tehát a futamot nem élő adásban és folyamatosan közvetítő kereskedelmi rádiók szintén a nemzeti sajtófőnöknél akkreditálhatnak.

9. Egy fő csak egy helyről nyújthat be akkreditációs kérelmet!

10. Az akkreditációs kérelem elfogadása esetén egy szerkesztőség/médium számára egy autóparkoló biztosított.

11. A paddockba kizárólag teljes oltottsággal lehet belépni – teljesen oltott a jogszabályok szerint a következő személy: 

Két dózisú oltás esetén (Pfizer, Asta Zeneca, Moderna, Sputnyik, Sinopharm):

  • a második oltás után 6 hónapig, vagy
  • két oltás + emlékeztető oltást esetén, vagy
  • két oltás + igazolt covid fertőzés (EESZT-ben regisztrált) után 6 hónapig.

Egy dózisú oltás esetén (Janssen):

  • Oltás utána 6 hónapig, vagy
  • Oltás + emlékeztető oltás esetén, vagy
  • Oltás + igazolt covid fertőzés (EESZT-ben regisztrált) után 6 hónapig.


A jelentkezési kérelmeket az alábbi email-címre kell eljuttatni (2022. június 30-ig!):
Akkreditációs kérelem – FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ hgpmedia@hungaroring.hu


  • Minden televíziós és egyenesben, a futamról folyamatosan közvetítő rádiós társaság/cég közvetlenül az F1-nél akkreditál. e-mail: SSimmonds@F1.com 
  • A promóciós/kereskedelmi fotósok ugyancsak a F1-nél akkreditálnak:
    A nemzeti sajtóügynökségeket (tehát az MTI munkatársait is) és az elektronikus sajtót (internetes újságok, website-ok és kiadók) az FIA akkreditálja. A kérelmeket legkésőbb június 30-ig kell feltölteni az FIA Media Center web-felületre, a fentebb felsorolt előírásoknak megfelelően.

Bármely kérdés vagy probléma esetén a következő e-mailcímen kérhettek segítséget: press@fia.com

FIGYELEM! Az elektronikus újságok jelezzék akkreditációs szándékukat mihamarabb, de legkésőbb június 30-ig a nemzeti sajtófőnöknél is. (hgpmedia@hungaroring.hu). 

A késve/határidő letelte után, illetőleg hiányosan beérkezett akkreditációs kérelmeket nem vesszük figyelembe a sajtólista összeállításakor!

Az FIA fenntartja a jogot arra, hogy a határidőben benyújtott, előírásoknak megfelelő akkreditációs kérelmeket is elutasíthatja! (A kiadható akkreditációk száma limitált/korlátozott.)

Kérem a Kedves Kollégákat, hogy pontosan tartsák be az FIA előírásait, és a megjelölt határidőig küldjék el akkreditációs kérelmüket.