2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Akkreditáció

FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ 2024

Kedves Kollégák!

Elkezdődött az újságírók akkreditálása a 2024. július 21-én tartandó 39. Formula 1 Magyar Nagydíjra. A jelentkezési kérelmeket 2024. június 15-ig lehet eljuttatni a Hungaroring Sajtóirodához, emailben a hgpmedia@hungaroring.hu emailcímre.  

Az FIA előírásai értelmében az akkreditációs igényeket az alábbiak szerint kell benyújtani.

1. Az akkreditációs kérelmeket a kiadó vagy a lap/online médium hivatalos céges papírján kell benyújtani. Egy kérelemben feltüntethető az azonos szerkesztőségből érkező valamennyi munkatárs neve. A kérelemben fel kell tüntetni a tudósító(k) beosztását (újságíró vagy fotós). Az akkreditációs kérelmet a kiadó igazgatójának vagy az újság főszerkesztőjének kell aláírnia. Kérjük ehhez csatolni a főszerkesztő vagy a kiadó igazgatójának nyilatkozatát arról, hogy az adott lapban/website-on hány alkalommal, és mely időpontokra/lapszámokra tervezik tudósítás/fotóanyag megjelentetését az idei Formula 1 Magyar Nagydíjról.

2. A minimális példányszám egy nemzeti napilap esetében 30.000, a heti vagy havi kiadvány esetében pedig 20.000 példány. Az FIA azonban tisztában van a nyomtatott kiadványok példányszámának csökkenésével, így minden egyes kérelmet a kérelmező és érdemei alapján bírál el. 

3. A kérelemhez csatolni kell egy rövid ismertetőt a lapról/website-ról (példányszám, megjelenés, az online médium esetén napi olvasottság).

4. A kérelemhez csatolni kell az akkreditálandó személy (újságíró/fotós), illetőleg a kiadvány eddig megjelent Formula 1-es publikációiból beszkennelt lapkivágásokat, illetve online médium esetén a linkeket, különös tekintettel a tavalyi, 38. Formula 1 Magyar Nagydíjra, illetőleg az azt követő Formula 1-es futamokra és az idei versenyekre.

5. A kérelemhez szükség van az akkreditálandó személy aktuális igazolványképére, amely fehér háttér előtt szemből készült! A fotókat elektronikus úton (JPG-formátumban) kérjük eljuttatni, ugyancsak június 15-ig a következő címre: hgpmedia@hungaroring.hu UGYANABBAN AZ EMAILBEN, amelyben az akkreditációs kérelmet küldik.

6. A kérelemben fel kell tüntetni a lap/kiadó, valamint az akkreditációt kérő újságíró/fotós visszahívható telefonszámát, illetőleg e-mail címét.

7. A kérelemhez csatolni kell az akkreditációt igénylő személy érvényes, nemzeti/nemzetközi újságíró szövetség által kibocsátott újságíró igazolványának fénymásolatát.

8. Egy laptól maximum két fő akkreditálható, kizárólag profi újságírók és fotósok. 

9. A nemzeti sajtó képviselői és a Magyarországon működő/sugárzó, a versenyről rövid, alkalmanként maximum hatvan másodperces rövid híradással/híranyaggal bejelentkező, tehát a futamot nem élő adásban és folyamatosan közvetítő kereskedelmi rádiók szintén a nemzeti sajtófőnöknél akkreditálhatnak.

10. Egy fő csak egy helyről nyújthat be akkreditációs kérelmet! 

11. Az akkreditációs kérelem elfogadása esetén egy szerkesztőség/médium számára egy autóparkoló biztosított.

A jelentkezési kérelmeket az alábbi email-címre kell eljuttatni (2024. június 15-ig!):

Akkreditációs kérelem – FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ

hgpmedia@hungaroring.hu


  • Minden televíziós és egyenesben, a futamról folyamatosan közvetítő rádiós társaság/cég közvetlenül az F1-nél akkreditál. e-mail: SSimmonds@F1.com
  • A promóciós/kereskedelmi fotósok ugyancsak a F1-nél akkreditálnak:
  • A nemzeti sajtóügynökségeket (tehát az MTI munkatársait is) az FIA akkreditálja. A kérelmeket legkésőbb június 20-ig kell feltölteni az FIA Media Center web-felületre, a fentebb felsorolt előírásoknak megfelelően, viszont kérjük jelezni a jelentkezést a Hungaroring Sajtóirodának.

http://www.fia.com/media-center/media_accreditation/Formula%201%20World%20Championship

Gond esetén a következő e-mailcímen kérhettek segítséget: press@fia.com

A késve/határidő letelte után, illetőleg hiányosan beérkezett akkreditációs kérelmeket nem vesszük figyelembe a sajtólista összeállításakor! 

Az FIA fenntartja a jogot arra, hogy a határidőben benyújtott, előírásoknak megfelelő akkreditációs kérelmeket is elutasíthatja! (A kiadható akkreditációk száma limitált/korlátozott.)

Kérem a Kedves Kollégákat, hogy pontosan tartsák be az FIA előírásait, és a megjelölt határidőig küldjék el akkreditációs kérelmüket.