Misszió

Tradíció és innováció

A Hungaroring Sport Zrt. büszke a versenypálya több, mint három évtizedes múltja során felépített értékekre és tradíciókra a mellett, hogy a Hungaroring él, mozgásban van és folyamatosan fejlődik.

STRATÉGIA

A Társaság közép- és hosszútávú stratégiai célja nemzetgazdasági szerepének megerősítse, ezen keresztül Magyarország nemzetközi imázsának fejlesztése és a turizmus fellendítésével hozzájárulni a Nemzeti Turisztikai Stratégia megvalósításához.

A stratégia megvalósításának fő pillérei:

Nemzetközi versenysorozatok rendezése (amelyek ismertséget, rangot és jelentős nézőszámot biztosítanak a versenypályának).

A versenypálya és kiszolgáló infrastruktúra eredményes hasznosítása (sport és egyéb „corporate” rendezvények, pályabérlések).

A Társaság rangjának és feladatkörének megfelelő társadalmi szerepvállalás mind a versenyek résztvevői, mind a környező települések és a lakosság felé.

SZERVEZETI KULTÚRA

A fejlődésre vonatkozó célok mellett, legalább ennyire fontos a szervezeti kultúra folyamatos fejlesztése és az integritás erősítése, hiszen a Hungaroring Sport Zrt. kötelékében mindössze 24 állandó munkatárs dolgozik. Ez a szám duzzad fel több százszorosára a nagy nemzetközi versenyek alkalmával, ezért is elengedhetetlenül fontos, hogy a csapat olajozottan működjön, az egyes területek között zökkenőmentes legyen az együttműködés és a bizalom, hiszen a Formula 1-es futamok szervezése során gyors döntésekre van szükség, amelyek az összes szakterület munkáját érintik.

Az együttműködés, az összehangoltság folyamatos fejlesztését a munkaidőn túl is csapatépítő tréningek és közös programok szolgálják annak érdekében, hogy a munkatársak még jobban megismerjék egymást, és hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni.

KORRUPCIÓ ELLENES FELLÉPÉS

A Társaság a hagyományaira épít, ennek megfelelően kiemelten fontosnak tartja a hosszútávú, megbízható és tisztességes üzleti kapcsolatok kialakítását az üzleti partnereivel. Beletartozik a hagyományos értékrendbe, amely elutasítja a korrupciót. Az erkölcsileg felelős magatartás, amelyhez szorosan kapcsolódik a korrektség és az átláthatóság, a rendszeres ellenőrzés, illetve a kockázatok folyamatos értékelése, a Társaság sikereinek egyik alappillére.

A Hungaroring Sport Zrt. elkötelezett a korrupcióval szembeni fellépés, a korrupció visszautasítása mellett, ezzel saját munkájának eredményét, és legértékesebb javát, az integritását védi mind belföldön, mind a nemzetközi rendezvényekhez kapcsolódóan világszerte.

ORSZÁGIMÁZS, TURIZMUS

A Formula–1 vonzerő. Jelenleg is jó néhány ország küzd azért, hogy világbajnoki futamot rendezhessenek, ezért is különösen nagy érték az, hogy a Magyar Nagydíj, a harmadik azon versenyek sorában, amelyek legtöbb F1-es versenyt rendezték zsinórban. 

A Formula–1-es futamért minden rendező országban jogdíjat kell fizetni, de sok turistát és hatalmas bevételt jelent az országnak, arról már nem is beszélve, hogy a Magyar Nagydíj hétvégéjén nem csupán a pályánk, hanem fővárosunk nevezetességei is láthatók a televíziós közvetítésekben, vagyis az országimázs szempontjából is nagyon fontos ez a viadal. 

A versenyzők és a csapatok többek között a főváros közelsége miatt is imádják ezt a versenyt – a szurkolók pedig azért, mert a kellemeset összeköthetik a „kellemessel”, vagyis a versenyt a nyaralással.  A tanulmányok szerint a Magyar Nagydíj évente 17.4 milliárd forinttal járul hozzá a GDP-hez, és évi 7.5 milliárd forint adó-és járulékbevételt jelent. A futam élő közvetítését világszerte 69 millió ember nézi, ami 5.3 milliárd forint médiaértéket jelent. A legutóbbi Magyar Nagydíj kapcsán 10854 cikk jelent meg az írott sajtóban, amelyben megemlítették Magyarországot. 

Ami a nézőszámot illeti, az utóbbi években 2013 jelentette a rekordot, amikor a négy nap alatt (a csütörtöki boxutca-látogatáson 38 ezren vettek részt) összesen 247 ezer néző volt kíváncsi a viadalra. 2019-ben 230 ezren voltak a pályán három nap, s 2022 áprilisának elején már kitehettük a „Megtelt” táblát, mert vasárnapra egyetlen szabad belépő sem maradt.

Az érdeklődők – legyen szó magyarokról vagy külföldiekről – a versenyhétvégéken túl is ellátogathatnak a Hungaroringre, ahol bepillanthatnak a kulisszák mögé. Járhatnak ott, ahol az F1-esek járnak, készíthetnek fotót a díjkiosztó dobogón, megnézhetik a szoborparkot, amelyben a világbajnokoknak állít emléket, s a versenyirányítást, ahol a nagy döntések születnek.