Ferrari Challenge Europe

Ferrari Challenge Europe

Teljesítmény, adrenalin, tehetség, kihívásokkal teli pályák – ez a Ferrari Challenge Europe, amely az idén ünnepli a harmincadik évfordulóját, s amelynek mezőnye június 18-19-én a Hungaroringre érkezik.  

A Ferrari méltóképpen szeretné megünnepelni a harmincadik jubileumot, így minden helyszínen megjelenik majd a márka néhány híres versenyzője, nem beszélve a maranellói gyár legendás autócsodáiról. 

A magyar hétvége programjában (amely Portimao és a Paul Ricard pálya után a harmadik lesz az idei versenyek sorában) a Ferrari Challenge Trofeo Pirelli és a Ferrari Challenge Coppa Shell kategória edzései és futamai szerepelnek, illetve utcai Ferrarik is köröznek majd a magyar aszfaltcsíkon. 

A Hungaroring a vasárnapi versenyfutamokra nyitja meg kapuit a nézők előtt, a belépők 3000 forintba kerülnek, az első ötszáz jegy vásárlója paddock-belépésre is jogosult. Hatéves kor alatt a rendezvény ingyenes!

A Paddock belépést is tartalmazó 500 darab belépőjegy már elfogyott!


Gyakran Ismételt Kérdések


Covid-19

Kell védettségi / Covid igazolvány?

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem kell védettségi igazolvány, azonban a rendezvény idejében érvényes jogszabályok lesznek irányadók.

Gyerekeknek is szükséges a védettségi igazolvány?

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem kell védettségi igazolvány, azonban a rendezvény idejében érvényes jogszabályok lesznek irányadók.

Lesz védettséget igazoló karszalag?

A jelenleg érvényes jogszabályok szerint nem kell védettségi igazolvány, így karszalagra sem lesz szükség, azonban a rendezvény idejében érvényes jogszabályok lesznek irányadók, melyek befolyásolhatják a karszalag szükségességét.

Érkezés

Milyen lehetőség lesz kijutni a Hungaroringre közösségi közlekedéssel?

A közlekedéssel kapcsolatos információk és részletek weboldalunkon a megközelítés menüpont alatt találhatóak.

Hol parkolhatnak a szurkolók, ingyenes a parkolás? 

A Hungaroring által üzemeltett parkolókban a parkolás ingyenes, további részletek és tudnivalók weboldalunkon a megközelítés menüpont alatt találhatóak.

Helyszín

Mik lesznek a pontos látogatási feltételek?

A pontos látogatási feltételek weboldalunkon a megadott menüpont alatt találhatóak.

Bevihetek esernyőt a nap vagy eső ellen?

Esernyőt be lehet hozni a Hungaroring területére, azonban a lelátókon nem engedélyezett a használata, javasoljuk az esőkabátot.

Bevihetek napernyőt?

Napernyőt nem lehet behozni a Hungaroring területére.

Bevihetek zászlót?

Igen, zászlót be lehet hozni a Hungaroring területére (kizárólag műanyag zászlórúd engedélyezett), azonban amennyiben használat közben veszélyezteti mások testi épségét vagy a rendezvényt, a zászlók elkobzásra kerülnek.

Lehet kártyával fizetni a nézőtéri árusoknál?

Igen, minden árusnál lehetséges a bankkártyával történő fizetés.

Fizethetek Euróval a nézőtéri árusoknál?

Igen, lehetséges Euróval fizetni az árusoknál.

Hozhatok kemping- vagy horgászszéket?

A Hungaroring területére nem engedélyezett semmilyen szék behozatala.

Babakocsit be lehet hozni?

Igen, babakocsival engedélyezett a belépés.

Távozás

Hogy tudom elhagyni a parkolókat?

A parkolókat a biztonsági szolgálat és a rendőrség utasításait követve lehet elhagyni.


Látogatási feltételek


A Hungaroring Sport Zrt. (Promoter) által szervezett FERRARI CHALLENGE EUROPE (Rendezvényre) szóló belépőjegy megvásárlása az alábbi látogatási feltételek elfogadását jelenti. A belépőjegy vásárlója az alábbi feltételek elfogadása esetén jogosult a Hungaroring és területeire, azaz a Rendezvény helyszínére (Helyszín) történő belépésre.

Belépőjegy

1. A belépőjegy a Rendezvényre érvényes. A Rendezvény és a betétfutamok időpontja változhat, de ez nem teszi jogosulttá a belépőjegytulajdonost semmilyen pénzvisszatérítésre vagy jegycserére. A belépőjegyek más Rendezvényre nem érvényesek, a Rendezvényre szóló belépőjegyek nem átruházhatók és nem továbbértékesíthetők. A Rendezvényre szóló belépőjegyeket értékesíteni vagy értékesítésre felajánlani bármilyen díjazás vagy jutalom ellenében a Promoter és a Ferrari S.p.A. (Ferrari) előzetes írásos belegyezésének megszerzése nélkül és a látogatási feltételekkel nem egyetértésben tilos. A Rendezvényre szóló belépőjegyek reklám, promóciós vagy kereskedelmi célra – beleértve, de nem kizárólagosan a díjakat, versenyeket, sorsolásokat - történő felhasználása a Promoter és a Ferrari előzetes írásos belegyezésének megszerzése nélkül tilos.

2. Minden belépőjegyet közvetlenül a Promotertől, vagy egy általa felhatalmazott hivatalos jegyirodától kell megvásárolni. A jegyirodákkal kapcsolatban minden kérdést közvetlenül a Promoterhez kell intézni. Bármilyen más belépőjegy bemutatására tett kísérlet a Helyszínre történő belépés megtagadását eredményezheti és büntetőjogi következményekkel járhat. Engedéllyel nem rendelkező jegyárusítók ellen eljárás indul.

3. A belépőjegyét tartsa biztonságos helyen és vigyázzon rá, mivel amennyiben elveszíti azt vagy ellopják Öntől, nem áll módunkban cserejegyet biztosítani. Megrongálódott, olvashatatlan jegyét sem áll módunkban elfogadni.

Helyszín

4. A Helyszín területén vagy annak környezetében mindenki saját felelősségére parkol, a gépjárművekért és a gépjárművekben hagyott tárgyakért a Promoter felelősséget nem vállal.

5. A látogatók biztonsága érdekében a Promoter a bejáratnál bárkit indoklás nélkül megmotozhat. A motozást megtagadó személyek belépését a Promoter megtagadhatja vagy eltávolíthatja a Helyszínről.

6. A Rendezvény területén köteles a jegyének megfelelő útvonalon haladni, és az állóhelyi területeket kellő óvatossággal, a megfelelő lépcsőket és utakat használva megközelíteni.

7. A Promoter fenntartja magának a jogot, hogy az ülőhelyek kiosztását (ha ilyen már van) előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.

8. A Promoter fenntartja magának a jogot, hogy a Helyszínről valamilyen okból kifolyólag bárkit kiutasítson, vagy belépését megtagadja.

9. A Helyszínen, a látogatók biztonsága érdekében a Promoter zártláncú kamerarendszert üzemeltet. A belépőjegytulajdonos hozzájárul, hogy biztonsági okokból róla felvételek készüljenek és azokat a Promoter felhasználja vagy a rendőrségnek bármilyen ügyből kifolyólag további felhasználásra továbbadja.

10. A Helyszínre és a parkolók területére állatot bevinni tilos. Továbbá tilos a felsorolásban szereplő tárgyak Helyszínre történő behozatala: jogszabályban meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak, eszközök; szúró, vágóeszközök; önkényuralmi jelképek; üveg; drón; segway; kerékpár; roller; gördeszka; elektromos vagy robbanómotoros motorkerékpár; pirotechnika; lézer eszközök; bárminemű ülőalkalmatosság; hűtőtáska; 20 litert meghaladó hátizsák; napernyő és bármilyen más tárgy behozatala, amely fegyverként használható és/vagy a közbiztonságot veszélyezteti. A fenti felsorolásban szereplő tárgyak bármelyikével érkező látogató belépését a Promoter megtagadja.

11. Az étel- és italbevitel korlátozása a versenypályán: maximum 0,5 liter folyadék /fő (víz és egyéb alkoholmentes italok, üdítő, sör, egyéb) és 3 db szendvics / fő. A Hungaroring területén fogyasztásra alkalmas ivóvíz áll a látogatók rendelkezésére.

12. A látogató tudomásul veszi, hogy a motorversenyzés, a Rendezvény és az egyes kapcsolódó események (korlátozás nélkül beleértve a betétversenyeket) veszélyesek és azokon saját akaratából és saját felelősségére vesz részt. A Promoter, a rendfenntartó szervek,  Federation Internationale de l’Automobile, a Ferrari és annak leányvállalatai, a Rendezvény szervezésében részvevő személyek (a tisztségviselőket, a bírókat, a mentő és egészségügyi személyzetet is beleértve), a versenyzők és a pilóták (amely felek, ahol az releváns az igazgatókat, a tisztségviselőket, az alkalmazottakat, az ügynököket, a vállalkozókat és az alvállalkozókat is magukba foglalják) a magyar jog által engedélyezett maximális mértékben nem felelősek az Önnek és az Ön tulajdonában bármilyen módon okozott bármilyen veszteségért és kárért (azzal a kitétellel, hogy a jelen feltételekben foglaltak nem korlátozzák és nem zárják ki (1) a felelősséget a fent említett felek által gondatlanságból kifolyólag okozott személyi sérülésért vagy halálért, és (2) a fent említett felek bármelyike által csalárd félrevezetés vagy csalás által okozott sérülést).

13. A Rendezvény területén elvárt a körültekintő, tiszteletteljes és a biztonságot szem előtt tartó viselkedés, valamint a látogató köteles betartani a biztonsági szolgálat munkatársai és a rendezők által adott utasításokat és biztonsági intézkedéseket.

14. A Rendezvény ideje alatt a zajszint nagyon magas lehet a Helyszínen. Javasoljuk, hogy a versenyek és az élő koncertek alatt (ha ilyen van) használjon füldugót a halláskárosodás esélyének csökkentése érdekében. 

15. A közbiztonság érdekében a Promoter fenntartja magának a jogot, hogy Önt a biztonság érdekében bármikor a pálya elhagyására szólítsa fel. A Rendezvény befejezése után a helyszínre való belépés és visszatérés nem engedélyezett.

Árusítás

16. A Helyszínen hivatalos értékesítés folyik. Hivatalos engedéllyel nem rendelkező árusoktól tilos a vásárlás. A Helyszínen és a hivatalos parkolók területén semmilyen személy nem ajánlhat fel semmilyen árut (irodalmat is beleértve) sem ingyen, sem ellenszolgáltatásért.

Dohányzás

17. A Helyszínen dohányozni csak az arra kijelölt helyeken lehetséges, ahol ezt külön tábla jelzi. A lelátókon történő dohányzás szigorúan tilos.

Felvételek készítése

18. A Rendezvény látogatója az eseménnyel kapcsolatban személyes elektronikai eszközzel (fényképezőgép, kamera, mobiltelefon stb.) készített hang-, kép-, audio-vizuális felvételt, adatot kizárólag személyes/privát/nem kereskedelmi célra használhatja fel.

19. A Rendezvény látogatásának feltétele, hogy a látogató elfogadja, hogy (a) bármilyen fent említett felvétel, adat vagy kép bármilyen közreklám, közzététel vagy kereskedelmi haszonszerzés céljából vagy bármilyen más célból (a magáncélú felhasználást ide nem értve) történő felhasználása a Ferrari előzetes írásos beleegyezése nélkül szigorúan tilos és a látogatási feltételek megszegéséből eredő felelősségre vonást vonhatja maga után; és (b) a Promoter vagy a Ferrari kérésére a Rendezvényen vagy a Rendezvénnyel kapcsolatban készített/rögzített/eltárolt bármely képre vagy felvételre vonatkozó szerzői jogot és minden más szellemi tulajdonhoz fűződő jogot írásban át kell ruháznia a Ferrarira; és (c) a Ferrari (és bármilyen a Ferrari által időről időre meghatalmazott  harmadik fél) bármilyen közzététel, kiállítás vagy közvetítés (beleértve bármilyen reklám vagy promóciós irodalmat, kampányt és anyagot) céljára vagy azzal kapcsolatban világszerte bármilyen médiában és a Ferrari által jóváhagyott médiában felhasznál bármilyen a Helyszínen készített hang-, kép-, audio-vizuális felvételt, amelyek tartalmazhatnak képeket/felvételeket a látogatóról, a látogató hangjáról, továbbá látogató lemond személyiségi és titoktartási jogáról a szükséges mértékig ilyen felhasználás engedélyezésére.

Reklám, Rendezvény neve, védjegy

20. Senki nem használhatja a Rendezvény nevét vagy annak egy részét (semmilyen rövidítését vagy idegen nyelvű változatát), vagy bármilyen logót vagy grafikai eszközt a Rendezvénnyel kapcsolatban semmiféle kereskedelmi célra a Ferrari előzetes írásos beleegyezésének megszerzése nélkül.

21. A hivatalos árun és egyéb motorsport vonatkozású jóhiszeműen viselt ruházaton kívül a Helyszínre nem vihető be, nem használható, ott nem tehető közzé semmilyen reklám, promóciós vagy marketing anyag.

22. A Ferrari és Ferrari Challenge Europe embléma, a Ferrari, az Ferrari Challenge Europe és a kapcsolódó jelzések a Ferrari S.p.A. védjegyei, minden jog fenntartva.

A Promoter fenntartja magának a jogot bármely személy Helyszínre történő belépésének megtagadására (vagy Helyszínről történő eltávolítására), amennyiben (a) a látogatási feltételeket nem tartja be; (b) nem rendelkezik érvényes jeggyel; (c) olyan jegy birtokában van, amely a látogatási feltételekkel nem egyetértésben lett eladva vagy felhasználva vagy (d) az egészségügyi és biztonsági előírások alapján vagy a közrend fenntartása érdekében.

Az értékesítés fenti feltételeire a magyar jog az irányadó, azokat a magyar jog szerint kell értelmezni.
Időterv

IdőpontSorozatEsemény
09:00 - 09:30Ferrari Challenge Trofeo Pirelli2. időmérő
09:45 - 11:25Passione Ferrari
Ferrari program
11:40 - 12:00Ferrari Challenge Coppa Shell2. időmérő
12:10 - 12:30Ferrari Challenge Coppa Shell AM
2. időmérő
13:30 - 14:00Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
2. verseny
14:30 - 15:30Passione Ferrari
Ferrari program
16:00 - 17:00Ferrari Challenge Coppa Shell
2. verseny
17.00 - 18.00Passione FerrariFerrari programMegközelítés


Közösségi közlekedés


Közösségi közlekedés

Volánbusz járatok - Menetrend

A 321-es jelzésű, menetrendszerinti gyorsjáratok közlekednek az M3-as autópályán Budapest és Mogyoród között a HUNGARORING, az AQUARENA, valamint Mogyoród, Ipari park és Mogyoród, Templom tér megállóhelyek érintésével.


Gépjármű


Autópályán

A Hungaroring versenypálya az M3-as autópályán közelíthető meg. A Budapest felől érkezők az autópályát a jelzésnek megfelelően a 19-es lehajtónál hagyja el és a jelzőtáblákat követve közelítse meg a versenypályát. A Nyíregyháza felől érkezők az autópályát a jelzésnek megfelelően a 23-as lehajtónál hagyja el és a jelzőtáblákat követve közelítse meg a versenypályát.

Városon keresztül

A Hungaroring versenypálya Mogyoród és Kerepes település irányából is megközelíthető. Mogyoród irányból a Kerektóhoz érve a 2-es, illetve 8-as kapu felé haladva érheti el ingyenes parkolóinkat. Kerepes irányából Szilasligeten keresztül a 3-as, illetve 2-es kapu felé haladva érheti el ingyenes parkolóinkat.


  • Kezdődik2022. 06. 19. 08:00
  • Vége2022. 06. 19. 18:00