International GT Open

International GT Open - 2024. június 22-23.

Újra GT Open a Hungaroringen

A Hungaroring az elmúlt években már-már kihagyhatatlan állomássá vált az egyik legrangosabb európai GT-bajnokságban. Az International GT Open mezőnye 2024. június 22-23-án látogat el újra Magyarországra. Izgalmas betétfutamokkal kiegészülve érkeznek, a hétvége során a nézők a korábbi évekhez hasonlóan, a paddockban is körülnézhetnek.

Az International GT Open a 19. szezonját kezdte meg áprilisban. A bajnokság idén nyolc fordulóból áll, a Hungaroring a szezon negyedik állomása lesz. A már jól ismert szabályok szerint a hétvége során egy hetven és egy hatvanperces futamot rendeznek három kategória versenyzői számára. Az idei mezőnyben hat gyártó GT3-as versenyautója képviselteti magát; Audik, Ferrarik, Lamborghinik, McLarenek, Mercedesek és Porschék küzdenek meg egymással. A GT versenyzésben tapasztalt versenyzők közül rajthoz áll az Audi egyik legfoglalkoztatottabb versenyzője Christopher Haase, a Lamborghini gyár legtapasztaltabb versenyzői közül Leonardo Pulcini és Rolf Ineichen vagy a Ferrari egyik üdvöskéje, Vincent Abril.

Az idei hungaroringi versenyhétvége különlegessége, hogy három formaautós bajnokság is érkezik: ismét visszatér a jól ismert Euroformula Open, amelyhez csatlakozik a mindig népes mezőnnyel rendelkező Formula Regional és a brit GB3 bajnokság is.

Az Euroformula Openben a német Team Motopark csapat állítja rajthoz 2024-ben a legtöbb versenyzőt, közöttük Révész Leventét is, aki tavaly futamgyőzelemmel zárta a szezont. Az Euroformula Openben a versenyautók egyformák, az 575 kilós Dallara 320-asokban 240 lóerős, kétliteres motor dolgozik. A versenyzők között a nagy tehetségnek tartott spanyol Lorenzo Fluxá és Rubens Barrichello kisebbik fia Fernando is megtalálható lesz.

A Formula Regionalban szintén egységes, 270 lóerős Forma-4-es autókkal versenyeznek, itt szokás szerint népes mezőnyre, 35 fölötti indulószámra számíthatunk. A sorozatban 2024-ben is olyan ismert és elismert csapatok szárnyai alatt bontogathatják tehetségüket a fiatal versenyzők, mint az Arden Motorsport, ART GP, MP Motorsport, Prema Racing, Saintéloc Racing, Trident Motorsport és Van Amersfoort Racing.

A szintén formaautós GB3 kategória a brit BRDC szervezet által működtetett bajnokság, amely 2024-ben már kilencedik szezonját futja. Itt profi csapatok és privát finanszírozással rajthoz álló versenyzők is megtalálhatók. Itt is azonos autókban, Tatuus MSV-022 típusokban küzdenek meg egymással, amelyet kétliteres, 250 lóerős Mountune motorok hajtanak. Igazán könnyű, glóriával felszerelt, a legújabb biztonsági előírásoknak megfelelő versenyautókról van szó. A versenyhétvégék során három versenyt teljesít a 24 versenyző.

Idei különlegesség, hogy betétfutamként csatlakozik a Porsche egyik márkakupája, a Porsche Carrera Cup Deutschland. A német gyár legrégebben futó márkakupája már 35. szezonját teljesíti 2024-ben. A Porsche 911 GT3 Cup több, mint 500 lóerős versenyautó volánjai mögött 25 állandó versenyző áll rajthoz idén. A tavalyi bajnok és idén már negyedik bajnoki címére hajtó holland Larry ten Voorde természetesen az 1-es rajtszámú autóban lesz látható, de mellette 10 újonc, számos „gentleman driver” és egy alig 17 éves ifjú is versenyzik majd a Hungaroring aszfaltján. A hétvége során két harmincperces versenyt teljesítenek majd.

Betétfutamokkal érkezik még a Swift Cup Europe márkakupa is 2 futammal, sok magyar résztvevővel, akiknek a hungaroringi lesz a második fordulója a 2024-es szezonban.

Jegyeket a gpticketshop.hu oldalon lehet előre megvásárolni, vagy akár a helyszínen is, a 8-as kapus mellett! Szombatra és vasárnapra is egyaránt a nézőtéri jegy 5000 Ft, a kombinált jegy (nézőtér + paddock) 7000 Ft, a helyszíni paddock kiegészítő jegy 3000 Ft-ba kerülnek. 12 éves korig felnőtt kísérővel a belépés ingyenes. 

A rendezvényre érkezők a MOL-kút melletti nagyparkolóban tudnak, természetesen ingyenesen.A versenyhétvége rendezője: Főnix Motorsport

További információ: https://www.facebook.com/FonixMotorsport vagy foenixmse@gmail.com 

  • Kezdődik2024. 06. 22. 08:00
  • Vége2024. 06. 23. 19:30