HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Motoros nyílt nap

Tapasztaljátok meg milyen a világhírű Hungaroring Versenypályán motorozni. A motoros nyílt napok célja, hogy biztonságos körülmények között adjon lehetőséget a motorozás szerelmeseinek motorjuk kipróbálására és tudásuk fejlesztésére. A magyar Forma 1-es pálya aszfaltja felejthetetlen élményt nyújt kezdő és haladó motorosoknak egyaránt. Gyere el te is és tapasztald meg a pályamotorozás izgalmát sebességhatár nélkül.

Lebonyolítás

A programon való részvétel 4 különböző kategóriában lehetséges, melyek az alábbiak: Bronz (2:15 köridő fölött), Ezüst (2:05 - 2:15 köridő között), Arany (2:05 köridő alatt) és Kezdő. Azon résztvevők, akik a rendezvény alatt több esetben sem a kategóriájuknak megfelelő köridőt motorozzák a nyílt napról kizárásra kerülnek. A nap folyamán 20 perces menetekben van lehetőség a pályahasználatra. Egy menetben általában maximum 15 motor engedhető fel a pályára, de ettől eltérő számot a Hungaroring bármikor jogosult meghatározni. A motoros nyílt napok alkalmával kötelező az időmérő transzponder használata.

A 2022-es évben átlagosan havi 1 alkalommal, többnyire hétköznapokon kerül megrendezésre a program. 

Következő motoros nyílt nap: 2022. tavasz

Regisztráció nyitása: 

Az időpont változtatás jogát a Hungaroring Sport Zrt. fenntartja!

Részvételi feltételek

A programon való részvételhez helyszíni regisztráció is szükséges, a kitöltött és leadott felelősségvállalási nyilatkozat, valamint a vezetői engedély bemutatása után van lehetőség a nyílt napon való részvételre. A résztvevők a meghirdetett időterv és csoportbeosztás szerint hajthatnak fel a versenypályára.

 • A résztvevő a versenypályát csak az általa vezetett motorkerékpár kategóriájának megfelelő jogosítvánnyal vagy versenyzői licenccel használhatja.
 • Alkoholos befolyás vagy egyéb szer hatása alatt álló személy a versenypályára nem hajthat fel.
 • A versenypályára csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel lehet ráhajtani. Műszaki hiba, bukás vagy kicsúszás után kötelező a motorkerékpár műszaki ellenőrzése a helyszíni technikai átvételnél újbóli pályára hajtás előtt.
 • A motorkerékpáron utast szállítani tilos.
 • A versenypályára motorkerékpárral csak teljesen zárt bukósisakban, motoros csizmában, motoros kesztyűben, valamint teljes és sérülésmentes motoros bőrruhában lehet felhajtani!
 • Kamera rögzítése a bukósisakon és testen nem engedélyezett, kamera elhelyezésére kizárólag a motorkerékpáron van lehetőség.
 • A pályán egy kerekezni vagy driftelni tilos!
 • A rendező előírásait és a sportbírók utasításait minden körülmények között be kell tartani.

Helyszíni regisztráció után van lehetőség az időmérő transzponder átvételére. Kérünk mindenkit, hogy a transzpodert az előírtak szerint helyezze fel (prioritási sorrendben):

 1. Első villán, idom mögé, amennyiben elfér, fontos, hogy szeggel felfelé legyen.
 2. Hátsó lábtartó, szeggel felfelé.
 3. Ülés alatti kis tároló rekesz.

A részvételi feltételeket tartalmazó teljes dokumentum itt elérhető: A motoros nyílt napok lebonyolítása, használati és részvételi feltételek

Tájékoztatunk titeket, hogy az idei évben minden motoros nyíltnapunk bejelentésre kerül a MAMS felé annak érdekében, hogy a gyorsasági versenyengedéllyel (licenc) rendelkező motorosok érvényes biztosítás mellett tudjanak részt venni a nyílt napjainkon. A hobbi pályázók számára is lehetőség van tömegsport licenc kiváltására, amely szintén tartalmazza a biztosítást.

MAMS licenc váltása a következő weboldalon lehetséges: https://mams.hu/nyomtatvanyok/mamsevkezdes

További információkért keressétek a Magyar Motorsport Szövetséget.

Legyél Te is motorversenyző, legyél biztosítva a versenypályán is!

 

Zajkibocsátás, műszaki ellenőrzés

Minden nyílt nap alkalmával a pályára hajtás előtt a motoroknak gépátvételen kell részt venniük, ahol a műszaki állapotot és a zajkibocsátási szintet vizsgáljuk. Motoros nyílt napokon azok a járművek hajthatnak pályára melyek a 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet 3. számú melléklete szerint megfelelnek az előírt zajkibocsátási határértékeknek és motorjuk nem haladja meg a 102 dB-t. A sikeres gépátvétel után van lehetőség a menetekre való helyszíni regisztrációra. A program időtartama alatt folyamatos zajmérést végzünk és a maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járműveket Hungaroring Sport Zrt. a programból kizárhatja. Minden résztvevőnek azt tanácsoljuk, hogy használjon kipufogóba szerelhető dB killert a motoros nyíltnapok alatt.

Regisztráció

Ezen a felületen tudtok regisztrálni a nyíltnapjainkra. Első lépésként egy felhasználói fiókot kell létrehoznotok itt:

majd bejelentkezés után tudtok regisztrálni a nyíltnapokra. A saját fiókotokban a profilotok alatt megtaláljátok az aktuális, valamint korábbi nyílt nap regisztrációtokat. Szintén itt tudjátok lemondani a regisztrációt amennyiben nem tudtok eljönni a nyíltnapra. A regisztrációt legkésőbb a napi program kezdete előtt 48 órával lehet .

Részvételi díjak 

Motoros nyílt nap
4x20 perc 40 000 HUF
1x75 perc (kezdő csoport) 25 000 HUF
Időmérő transzponder 3 000 HUF

Fizetési feltételek

A motoros nyílt napokra előre fizetés ellenében lehet regisztrálni. A regisztráció lemondására az esemény kezdete előtt legkésőbb 48 órával van lehetőség. A fizetési feltételekre vonatkozó információk megtalálhatóak a regisztrációs oldalon.

Utalvány felhasználás 

Motoros nyílt napjainkra 2022-től nem lehet utalványt vásárolni, a meghirdetett időpontokra csak a regisztrációs felületen lehet előrefizetés ellenében jelentkezni.

Dokumentumok
 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.