HU | EN
f1 jegy

 

FIA ETRC KAMION EB ÉS FESZTVÁL

2017. augusztus 26-27.
 
 
 
A Truck Race Promotion Kft. 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy a Kamion Európa-bajnokságot negyed évszázad kihagyás után újra meghonosítsa Magyarországon. 2015-ben óriási sikerrel vissza is hozta Magyarországra a kamionsport legkiemelkedőbb eseményét. A hétvégére több mint 32 ezer néző látogatott ki, a Hungaroring pedig remek házigazda volt. Jó hangulatú, látványos versenyeket láthatott a közönség, akik rendkívül aktívan szurkoltak hazánk büszkeségének, Kiss Norbinak, aki 2014 után 2015-ben is megszerezte az Európa-bajnoki címet. De nem csak a kamionsport szerelmeseinek volt érdemes kilátogatni a Hungaroringre, ugyanis számos izgalmas program várta a gyerekeket és családosokat egyaránt. A szórakoztató játékok és koncertek igazi fesztiválhangulatot teremtettek. Szombat este pedig Ákos koncerten bulizhattak a szurkolók.

2016. augusztus 27-28-án újra megérkezett a szenzációs magyar futam a Hungaroringre. A 2015-ös évhez képest még egy szintet feljebb lépett a rendezvény, ugyanis a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív futamot, a Blancpain GT Series-t is sikerült elhoznunk Magyarországra, melyen a leggyorsabb luxusautók versengenek az első helyekért, így a kamioncsodák mellett például Ferrarik, Bentley-k, Lamborgini-k is száguldoztak a mogyoródi pályán.

Természetesen a nap fénypontja mindig a kamionok fordulatokban gazdag csatája volt. A félelmetes monstrumok okoztak azért izgalmas pillanatokat: volt falba csapódás, kiugró kerekek, szenzációs előzések, óriási harcok és váratlan fordulatok, azaz minden, ami versenypályán elképzelhető. A kilátogató motorsport rajongók örömére Kiss Norbi minden futam után az emelvényről integethetett a lelkes közönségnek. 2015-höz hasonlóan tavaly is számos izgalmas program várta a gyerekeket és családosokat egyaránt. A szórakoztató játékok és koncertek ismét igazi fesztiválhangulatot teremtettek.

Az igazi fesztiválhangulathoz minden évben hozzájárul a Kamionkorzó. A külföldi bajnokságok hagyományait követve az előzetes jelentkezés és válogató után kiválasztott civil kamionok látványos felvonulására kerül sor a Hungaroring aszfaltján, több ezer néző előtt. Szombaton és vasárnap az EB futamok között volt gumiégetés, drift, dudaszó, mely igazán rendkívüli látványt nyújtott a szurkolóknak.

2016-ban pedig egy igazán különleges eseménynek lehettek a szurkolók szem- de leginkább fültanúi. Még a versenyhétvége előtt egy olyan felvonulást láthattak az autósport szerelmesei a belvárosban, amit talán még Monte Carloban se. A Truck Race Promotion Kft. hosszas egyeztetéseket követően engedélyt kapott arra, hogy a versenyhétvége résztvevői augusztus 25-e délutánján kigördüljenek saját kerekeiken, saját motorjuk segítségével az 56- osok terére. Egy igazán különleges, látványos és hangzását tekintve sem mindennapi konvojban indultak el a Kamion EB és a Blancpain GT Series versenyzői a Hungaroringről és gördültek be Budapest szívébe.

2016-ban az eseményére szombaton 11 ezren, míg vasárnap 21 ezren látogattak ki, így összesen 32 ezer néző szurkolt élőben Kiss Norbinak, az M4 sport pedig élőben közvetített futamokat. Szombaton közel 140.000, vasárnap pedig 143.000 néző követte végig a futamot, valamint további 217.000 érdeklődő kapcsolódott be. További újdonság pedig egy mobil applikáció volt, mely egy online programfüzetként szolgált a hétvége folyamán. Ezen keresztül pedig szintén élőben lehetett követni a futamokat.
 
 
 

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.