HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Szövetségi kapcsolatok

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ)
 
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) a magyar autó és gokart sportot művelők és az azzal foglalkozók társadalmi szervezete. (Jogelőd: az 1978-ban létrehozott Magyar Autó- és Motorsport Szövetség - MAMSZ.) A Szövetség legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente kerül összehívásra. Két Közgyűlés között a Szövetséget az Elnökség - sportszakmai tevékenységét - az Intéző Bizottság, valamint a szakági bizottságok irányítják. Az adminisztratív működést, a tagok és bizottságok közötti koordinálást a titkárságon dolgozó 6 munkatárs végzi.
 
Jelenleg a rallye, gyorsasági (pálya, hegyi), rallycross, autocross, terep-rallye és gokart szakágban kerül kiírásra a magyar bajnokság.
 
A Szövetség felügyeletével évente közel 100 bajnoki verseny kerül lebonyolításra. A bajnoki versenyeken túl a Formula-1 világbajnoki, Európa-bajnoki rallye, ill. a többi szakágban rangos nemzetközi és FIA Zóna Trófea versenyek is megrendezésre kerülnek a szövetség szakmai irányításával. A versenyeinken a nézőszám 1000 és 200.000 között változik.
 
Ma már jelentős számú médium foglalkozik a hazai autósporttal és a televíziós társaságok által sugározott helyszíni, ill. felvételről történő közvetítések is órákban mérhetők.
 
A Szövetség tagegyesületeinek (tagszervezeteinek) a száma több mint 200, amelyhez a hat szakágban több mint 1000 versenyző tartozik.
 
www.mnasz.hu
 

 
Nemzeti Sportszövetség (NSSZ)
 
A Nemzeti Sportszövetség 5 éve létrehozott, demokratikus önkormányzattal rendelkező kiemelkedően közhasznú köztestület. A szövetséget jelenleg alkotó 32 olimpiai és 35 nem olimpiai szervezet a szövetségbe való belépése után is megőrizte szervezeti, működési és gazdasági önállóságát.
 
A szövetség célja tagjai tevékenységének összehangolása, céljaik és feladataik könnyebb megvalósítása, közös érdekeik védelme érdekében.
 
A szövetség főbb feladatai közé tartozik többek között, hogy gondoskodik az állami támogatásnak a sportági szövetségek közötti felosztásáról, képviseli tagjai közös érdekeit az állami szervek, az önkormányzatok, a Nemzeti Sporttanács, a MOB, a Magyar Paralimpiai Bizottság, egyéb Civil és társadalmi szervezetek előtt. Ezen kívül sportszakmai, gazdasági, jogi és egyéb szolgáltatásokat nyújt, és pályázatokat ír ki tagjai részére.
 
Részt vesz az ENGSO (Európai Nem Kormányzati Sportszervezetek Szövetsége) tevékenységében, működteti a Sport Állandó Választott Bíróságot, szervezi az AGFIS világjátékokon való magyar részvételt és az arra való felkészülést, valamint a SOSZ és a MOB - bal közösen javaslatot dolgoz ki a versenysport és az utánpótlás-nevelés feladataira.
 
A Nemzeti Sportszövetség egyik kiemelt projektje a regisztrációs kártya program, melynek fő feladata egy országos "sportadatbázis" kiépítése és az ehhez kapcsolódó kedvezményrendszer folyamatos fejlesztése, mellyel eddig közel 350 millió forintot spórolt meg évente a magyar sportnak. A kedvezményt adó elfogadóhelyek száma mára már 900 fölé emelkedett, elérhetőségeik a honlapunkon megtekinthetőek.
 
A világon egyedülálló módon létrehozott és a Ratiopharm támogatásával működtetett Nemzeti Sportszövetség Sportambulanciája korszerű orvosi, kórházi háttérrel rendelkezik, amely a legtöbb hazai kiemelkedő sportverseny ingyenes egészségügyi ellátását tudja biztosítani. Honlapunk igazi sportportálként működik, folyamatosan friss hírekkel a nagyvilágból és a Nemzeti Sportszövetség háza tájáról.
 
www.nssz.hu
 

Federation Internationale de l'Automobile (FIA)
 
www.fia.com
 

Federation Internationale de l'Motocyclisme (FIM)
 
www.fim-live.com
 

Union Européenne de Motocyclisme (UEM)
 
www.uem-moto.eu


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.