HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Kutatás-fejlesztés, környezetvédelem

A Hungaroring együttműködő partnere a győri Széchenyi István Egyetem, így a duális képzés kapcsán is ezzel a tanintézettel működünk együtt. A duális képzés ugye, azt takarja, hogy az egyetemisták párhuzamosan szereznek elméleti és gyakorlati képzést – a Hungaroringen a közgazdás, turizmus-fejlesztés szakirányon pallérozódó diákok tekinthetnek bele a szakma gyakorlati részébe – kötelezően szabott időben, fizetésért.

Ezen felül a gödöllői Szent István Egyetem hallgatóit évente egy-két alkalommal vendégül látjuk a versenypályánkon, ahol bepillanthatnak a kulisszák mögé. A Formula–1-es aszfaltcsíkon és a Tanpályán egyaránt megautóztatjuk őket, hogy a gyakorlatban is képet kapjanak arról, amit az elméletben tanulnak. A járművel és közlekedéssel kapcsolatos mérnökök nálunk gyakorlati tapasztalathoz juthatnak.
 
 
Még régebbi kapcsolatot ápol a Hungaroring a gödöllői Szent István Egyetemmel, amellyel együttműködve az utóbbi években részt vettünk a Kutatók Éjszakája elnevezésű rendezvényen, amelyen kerékpárral, autóval, motorral tartunk bemutatót, és az érdeklődők kipróbálhatják a biztonsági-öv szimulátort is. Az egyetem fejlesztő-csapata részt vesz a Shel Eco Marathonon, amelynek célja, hogy a diákok ultra-energiatakarékos járműveket fejlesszenek – ezeket nálunk biztonságos körülmények között tesztelhetik. 
 
Spórolni. Ezt sulykolják belénk folyamatosan, s miért ne fogadnánk meg a közlekedésben is?! Főleg, ha különösebb erőfeszítés nélkül megtehetjük, elég hozzá néhány jó tanács – például a Hungaroringen található Groupama Vezetéstechnikai Centrum instruktoraitól. 
Megközelíthetnénk nagyon messziről is a kérdést, beszélhetnénk a hibrid autókról, vagy a szándékosan kis fogyasztásúaktól, esetleg az elektromos járművekről, ám ezek távlati célok. A tanpályán ennél jóval praktikusabb tanácsokat kap a közúti közlekedő, méghozzá arra vonatkozóan, hogy a saját autójából kihozhassa a maximumot, s közben védje a környezetet. 
Társaságunk e célt a belső működésében is szem előtt tartja… 
 
Mesterséges tó: a Tanpályánkon működő vízfalak és szórófejek vízellátására mesterséges tavat alakítottunk ki, így minimalizáltuk a vezetékes víz használatát, s kíméljük a környezetet. 
Csapra szerelt víztisztító: 
3-szoros tisztítás (fizikai, kémiai, biológiai) 
nincs vízveszteség
nem desztillált vizet készít
nincs műanyag pohár használat, így nincs szemét, nincs PET-palack
korlátlan vízfogyasztás lehetősége
buborékos víz készítésére is alkalmas 
 
…és természetesen a külső tevékenységeiben is előtérbe helyezi. 
Kurzusainkon nagy hangsúlyt fektetünk az üzemanyag megtakarításra, amely amellett, hogy pénztárcabarát, jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást is. 
A mai modern járművek motorja egyre gazdaságosabb az Unió szorítása miatt – a csökkenő károsanyag-kibocsátás és az alacsonyabb fogyasztás ugyanis kéz a kézben jár . A kérdés egyre inkább az, hogy amit az autó tud, a vezetője képes-e belőle kihozni. Mert el lehet jutni A-pontból B-be azonos idő alatt úgy, hogy a kocsi hat és fél litert fogyaszt és úgy is, hogy öt-öt és felet. Ami pedig már látványos különbség.
S hogy miként érik el mindezt? 
Gyakorlattal, amit egy tesztútvonalon szerezhet meg az érdeklődő. 
A tréningeken átlagosan 5-12 százalékos javulást érnek el – ennek tudatában érdemes egy kicsit számolgatni, hogy vajon mit is jelent ez egy családban egy-két autó, vagy egy cégnél húsz-nyolcszáz jármű esetében…
A jövő nálunk már elkezdődött:  
A Nissan Sales CEE Kft-vel együttműködve két elektromos gyorstöltő állomást helyeztünk el a Hungaroringen. Ennek köszönhetően a környezetbarát, elektromos autóknak is tudunk vezetéstechnikai kurzust tartani, hogy a baleset-megelőzést ebben a ma még szűk, de egyre növekvő szegmensben is támogathassuk. 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.