HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Utánpótlás nevelés

(fiatalok megnyerése a sportágnak, akár versenyzőként, akár szurkolóként)

Megnyerni és támogatni a fiatalokat – hiszen ők jelentik a jövőt. A Hungaroring mottója világos és logikus, hiszen egy versenypálya számára hosszú távon legalább annyira fontos, hogy sikeres magyar autó- és motorversenyzők nőjenek fel, mint az, hogy a fiatalok megszeressék a sportágat, és szurkolóvá váljanak. A kettő nyilván szorosan összefügg.

A motoros akadémián a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki  elsajátítja a sportág alapjait, a Miniringről már nem is beszélve, ahol nyilván nem elsősorban a versenyzés, hanem a közlekedés-biztonságra fektetik a hangsúlyt, s arra, hogy a gyerekeket megnyerjék az autózásnak, motorozásnak. Utóbb belőlük lesznek ugyanis a szurkolók. Akik szeretik a sebességet, de megelégszenek azzal, hogy a pálya széléről követik az eseményeket. A Hungaroring igyekszik példaképeket állítani a gyerekek elé, hiszen hétköznapi hősökre mindig is szükség volt és lesz is. 
Mert ők azok, akik utat mutatnak a fiataloknak, akik jó példával járnak elöl. A Hungaroring profiljába illően nyilván a technikai sportolók felé nyit. 
Michelisz Norbert hazánk egyik legismertebb sportolója, az utóbbi három esztendőben folyamatosan neki adták át az Év legnépszerűbb sportolója díjat a Sportcsillagok Gáláján, évről évre hetven-nyolcvanezren zarándokolnak ki miatta a túraautó-világbajnokság magyar versenyére a Hungaroringre. Ez azt is jelenti, hogy keresve se találhattunk volna nála megfelelőbb embert a programjaink népszerűsítésére. 
Michelisz a világ egyik legnépszerűbb gyorsasági autósport-sorozatában száguld, futamgyőzelmeket arat, dobogós helyeket ér el, amit ő mond, arra odafigyelnek, annak súlya van – legyen szó felnőttekről, vagy gyerekekről. Norbi a Tanpályánk arca. 

A hölgyek képviseletében Bús Edina az, akit példaképül állíthatunk a fiatalok elé: Edina a Lotus Ladies-kupában villantotta meg először oroszlánkarmait (többszörös bajnok), azóta pedig egyéb géposztályokban is próbára tette gyorsaságát – nagyrészt sikerrel. Nem túlzás: Bús Edina hazánk legjobb női autóversenyzője, aki a férfiakkal is felveszi a versenyt. 

De hogy ne csupán a négykerekű száguldás szerelmeseit szólítsuk meg, választottunk egy kiemelkedően eredményes sportolót a magyar motorversenyzők közül is. Ő Gyutai Adrián, aki az Alpok Adria-bajnokság győzteseként és magyar bajnokként hitelesen tudja megszólítani a motorosokat. „A versenyzés nem csupán sport, hanem egyfajta életstílus is” – vallja a fiatal versenyző, akinek elkötelezettsége és alázata mindenki számára például szolgálhat. 

Az ő példáját követi Számadó Máté, aki gyakorlatilag a Hungaroringen sajátította el a kétkerekű száguldás alapjait, s noha még csak tíz éves, már most jó néhány sikert tudhat maga mögött az ötven köbcentis kategóriában. Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.