HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

A BEESandAPPLE projekt keretében „kivirágzik” a Hungaroring is

2021. július 30. 17:02

A Wagner Sport Signage GmbH az új együttműködő partnere a „BEESandAPPLE” elnevezésű osztrák társadalmi projektnek. Az együttműködés célja a Formula 1 világának felvirágoztatása – a szó szoros értelmében: Európa és a világ válogatott Grand Prix-pályáin vadvirágos rétek létesülnek azzal a céllal, hogy a méheknek új életteret biztosítsanak, valamint, hogy a rajongók figyelmét felhívják a fenntarthatóság és a veszélyeztetett fajok védelmének témáira. Ezen egyedülálló kezdeményezés első Grand Prix-partnere a Hungaroring. A Magyar Nagydíj keretében bemutatták azt a versenypálya „belterületén” fekvő zöldövezetet, amely az első közös méhlegelőnek ad majd otthont.

 

Sebastian Vettel személyében egy aktív versenyző máris elkötelezett nagykövete a BEESandAPPLE projektnek. Az Aston Martin F1 csapatának német pilótája az ausztriai Zeltweg községben saját kezűleg épített egy, az egész világon egyedülálló Formula 1-es autó alakú méhszállodát.

Manfred Hohensinner, a BEESandAPPLE projektet életre hívó Frutura vállalatcsoport tulajdonosa: „Egy olyan társadalmi projektet akartunk útjára indítani, amely átível az országhatárokon. Ez a Sport Signage-al és a Hungaroringgel, mint GP-partnerrel való együttműködés formájában megvalósult. A Formula 1 különösen erős szálakkal kapcsolódik a rajongóihoz, és ez a szenvedély elősegítheti azt, hogy megváltozzon az emberek gondolkodásmódja. Ugyanakkor minden nagydíj olyan nemzetközi sportesemény, amely szerte a világon a méhekre irányítja a figyelmet. Szeretném megköszönni a Hungaroringnek a lehetőséget, hogy ezt a nagyszerű eseményt a természetvédelem szolgálatába állíthatjuk, és a BEESandAPPLE projektet népszerűsíthetjük.”

Bernd Wagner, a Sport Signage elnök-vezérigazgatója: „Nagyon örülünk a BEESandAPPLE-el való együttműködésnek, hiszen itt a partnerek tökéletesen kiegészítik egymást. Tevékenységünk során a fenntarthatóság és a természet erőforrásainak felelősségteljes használata az első helyen áll. Úgy tekintünk erre a projektre, mint egy nagyszerű lehetőségre ahhoz, hogy mind a virágmagokat, mind az üzenetet elhintsük, amerre csak járunk a világban. Hiszen méhek nélkül nincsen élet – ennek a felelősségnek tudatában kell lennünk!”

Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke: „A mi 130 hektáros versenypályánk Magyarország legnagyobb sportlétesítménye. Mivel gyönyörű, természetes szépségű völgyben fekszik, mindig is fontos volt számunkra, hogy a belső területen elterülő erdő fennmaradjon. Nagyon örülünk annak, hogy mostantól méhlegelőnk is van, és gondoskodni fogunk arról, hogy a motorsport rohanó világában a méhek nálunk megtalálhassák a nyugalom szigetét.”

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője: „A Formula 1 és a természetvédelem nem áll ellentmondásban egymással. Aki felkészülten akar szembenézni a jövő kihívásaival, annak bátorságra van szüksége, hogy új utakat járjon. Én személy szerint nemcsak a pillanatnak akarok élni, hanem felelősséget is vállalni egy fenntartható jövőért. Azért támogatom a BEESandAPPLE projektet, mert meggyőződésem, hogy mindenki tehet valamit.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.