HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

A belvárosban hangoltak a DTM-esek

2017. június 15. 16:09

A Hősök terén autogramot osztottak, majd az Andrássy úton megmutatták az autóikat menet közben is – a DTM-mezőny így hangolt a hétvégi, hungaroringi viadalra. A német túraautó-bajnokság immár negyedszer versenyez a magyar pályán: 1988, 2014 és 2016 után, s az utóbbi években mindig kiélezett, látványos küzdelmet hoztak a futamok. Ez a túraautózás csúcsa – topkategóriás autók és késhegyre menő csatát vívó német gyártók, az Audi, a Mercedes és a BMW.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket a Gundel Étteremben megtartott sajtótájékoztatón, s elmondta, a mogyoródi pálya vezetőségének nagyon fontos, hogy minél több rangos sorozatot lásson vendégül, s a német túraautó-bajnokság egyértelműen ezek közé az események közé tartozik.

Hogy a nézőket még inkább motiválják, a TCR-sorozat lesz a DTM egyik betétfutama, amelyben jó néhány magyar versenyzőnek is szurkolhat a közönség: köztük Michelisz Norbert idén alapított új csapatának, a M1RA-nak (amelyben maga a csapattulajdonos Michelisz Norbert is autóba ül pártfogoltja, a fiatal Tassi Attila mellett), és természetesen a Zengő Motorsport fiataljainak, csakúgy, mint a többi hazánk fiának.

A formulaautós mezőnyt a Formula–3-asok képviselik ezen a hétvégén, soraikban az utolsó magyar király IV. Károly dédunokájával, Ferdinand Habsburggal.
Az eseményre ingyenes buszjáratok indulnak szombaton és vasárnap 30 percenként az Árpád híd pesti hídfőjétől.

Mattias Ekström (DTM, Audi): „Itt nyertem legutóbb versenyfutamot, de nem csak ezért az egyik kedvencem ez a pálya. Igaz, hogy rövidek az egyenesek, és csak egy helyen lehet előzni, de a technikás kanyarokat élvezzük mi, versenyzők. Nem jelent semmit, hogy én tartom a pole-rekordot a Hungaroringen, főleg, mert új gumikkal versenyzünk, így lehet, hogy két másodperccel is jobbak lesznek az idei köridőink.”

Gary Paffett (DTM, Mercedes): „Túl korai még a bajnoki címért folyó küzdelemről beszélni, egyelőre maradjunk annyiban, hogy jól indult az év és hasznos pontokat szereztünk az eddigi futamokon. Egyébként is úgy érzem, az idén készültem fel legjobban a szezonra, jól érzem magam az autóban, és bízom benne, hogy ez a Hungaroringen is megmutatkozik majd.”
Agusto Farfus (DTM, BWM): „Nehéz volt számunkra a szezonkezdet, nem ott tartunk, ahol szerettünk volna. De van még hét futam a szezonból, s remélem, már a Hungaroringen fordul a kocka. Nagyon szeretem a magyar pályát, jó kis csatára számítok az új szabályoknak köszönhetően is.”

Ferdinand Habsburg (Formula–3): „Az első téli teszteken nagyon messze voltunk az élmezőnytől, ezért elégedett vagyok, hogy Monzában már dobogóra állhattam – főleg, hogy ez az első idényem a Formula–3-ban. A magyar szurkolóknak különleges festéssel készültem az autómon.”

Tassi Attila (TCR, Honda): „Nagyon motivált vagyok, s mindent megteszek, hogy hazai pályán szerezzem meg az első futamgyőzelmemet a sorozatban. S hogy milyen lesz nagykorúként lefutni az első versenyemet? Pont ugyanolyan, mint tizenhét évesen volt. A célok is változatlanok: a lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.