HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.

 

A DTM betétfutamaként a TCR-sorozat is a Hungaroringre látogat

2017. május 26. 14:20

Michelisz Norbert vendégpilótaként versenyez a TCR-sorozatban, a DTM felvonultatja a világ legjobb túraautóit, és kísérő eseményekben sem lesz hiány a német túraautó-bajnokság hungaroringi hétvégéjén, június 16-18-án.

A DTM-szezon harmadik versenyhétvégéjét rendezik a Hungaroringen június 16-18-án – ez az a hír, amely már a versenynaptárok nyilvánosságra hozása után ismert volt, újdonság viszont, hogy betétfutamként csatlakozik a hétvége programjához a TCR-sorozat, amely eddig azért volt érdekes a magyar drukkerek számára, mert ott versenyez Michelisz Norbert újonnan életre hívott csapata, a M1RA, amelyben a fiatal Tassi Attila egymás után tépkedi a babérokat, no és ott vitézkedik Ficza Ferenc (Zengő Motorsport) is, akit a hazai szurkolók közül már senkinek sem kell bemutatni. Ezúttal azonban nagy meglepetésre ott lesz a rajtrácson Michelisz Norbert is – a Honda gyári pilótája, akinek a kedvéért évről évre megtelnek a Hungaroring lelátói.

A TRC-sorozat promótere, Marcello Lotti szintén nagyon várja már a hétvégét: “A DTM csillogást ad majd az idei hatodik versenyhétvégénknek. A DTM betétfutamaként egy héttel az osztrák versenyhétvége után lépünk pályára a Hungaroringen, ami megkíméli a versenyzőinket nagyon sok fölösleges utazástól.”

Az idén a TCR-sorozat mezőnyében jó néhány gyártó kéviselteti magát: Alfa Romeo, Audi, Honda, KIA, Opel SEAT és Volkswagen egyaránt versenyez, a rajtlistán pedig a fiatal tehetségeket ugyanúgy találhatunk, mint tapasztalt, rutinos rókákat – utóbbiak tekintetében elég csak a korábbi Formula–1-es pilótát, Gianni Morbidellit említeni, vagy éppen a túraautó-világbajnok Rob Huffot.

A vendégpilótaként rajthoz álló Michelisz Norbert – ez hazánkban senki számára sem újdonság – a 2017-es szezont a Honda gyári pilótájaként a WTCC-sorozatban tölti. Hazánk egyik legnépszerűbb sportolója nyilván hű marad a márkához, a TCR-viadalon egy Honda Civic TCR volánja mögé ül.
“Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt. Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

A DTM-sorozat magyar hétvégéje – ahogyan azt lassan már megszokhatjuk – nem csupán versenyfutamai révén kínál rendkívüli élményt a nézőknek. A boxlátogatás által a nézők lehetőséget kapnak arra, hogy három különlegesen felkészített garázsban bepillantást kapjanak a csapatok munkájába, és beleszagoljanak egy kicsit a benzingőzbe. A vasárnap reggeli boxutca-séta még ennél is különlegesebb, hiszen lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy közelről szemügyre vegyék, miként gyakorolják a csapatok a kerékcserét.
A paddock is nagyon izgalmas hellyé válik ezen a hétvégén: itt zajlik majd az autogram-osztás és az Audi, a BMW valamint a Mercedes-AMG verseny-taxis sátrai is rendkívüli népszerűségnek örvendenek.
A csúcstechnikát képviselő DTM-autók mellett a nézők találkozhatnak historic-versenygépekkel, a betétprogramokat pedig a Red Bull Drift Brothers csapat produkciója teszi teljessé, amely a extrémsportok világába kalauzolja a nézőt.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.