HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

A fellegekben jártak.

2018. április 27. 15:06

Elkezdődött a WTCR-hétvége a Hungaroringen, s bár a versenyzők még nem gurultak ki a magyar Formula–1-es pálya aszfaltjára, unatkozni azért nem unatkoztak. Mielőtt még bármi történt volna a pályán, ők már a fellegekben jártak. De szó szerint. A WTCR, vagyis a túraautó-világkupa versenyzői ugyanis, miután részt vettek a hungaroringi hétvége hivatalos sajtótájékoztatóján, felültek az óriáskerékre és megnézték gyönyörű fővárosunkat felülnézetből is. Más kérdés, hogy közben kiderült, Michelisz Norbertnek gyerekkora óta tériszonya van, emiatt ő viszonylag kevéssé élvezte a programot, de úgy volt vele, ez legyen a legnagyobb problémája a hétvégén. Ha minden más a tervei szerint alakul, egye fene ezt a kis rossz érzést.

A nyolcadik túraautó-hétvégére készül a magyar Formula-1-es versenypálya, s bár a sorozatot ettől az évtől kezdve máshogy hívják, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, az érdeklődés nem csökken, sőt, az előzetes jegyeladások jobban állnak, mint tavaly ilyenkor.

Ami a sorozatot illeti, a promóter Francois Ribeiro leszögezte, egy versenyhétvége eseményeiből még korai lenne bármilyen következtetést levonni, de jó hír, hogy a visszajelzések alapján nem csupán a versenyzők, hanem a szurkolók és az újságírók is szeretik az új lebonyolítási rend szerint zajló sorozatot, amelyen immár minden hétvégén három versenyfutamot tartanak.
A magyar viadal újdonsága, hogy itt mutatkozik be a szabadkártya-program, amelynek keretében az állandó résztvevők mellett két hazai fiatal tehetség, Tassi Attila és Nagy Dániel is lehetőséget kap arra, hogy összemérje gyorsaságát a túraautózás legendáival.


Michelisz Norbert: „Duplán is izgalmas számomra ez a hétvége, hiszen a feleségemmel, Johannával a második kislányunkat várjuk, aki talán éppen a napokban érkezik, ezen felül itt van a hazai verseny, amely mindig a szezon egyik fénypontja. Jó ebben az új bajnokságban versenyezni, plusz lendületet ad nekem, úgyhogy igazán jól érzem magam a bőrömben. Bízom benne, hogy a hétvége három versenyfutamából kettőn a dobogón ünnepelhetek, s hogy a győzelemért fogok harcolni. Az egész csapatnak ez a célja.”

Pepe Oriola: „A vezetési stílusom folyamatosan változik, bízom benne, hogy pozitív irányban. Az mindenesetre biztosan pozitívum, hogy mostanra megtanultam kezelni a nyomást, amit egy-egy ilyen hétvége jelent. Bízom benne, hogy a Hungaroringen ki tudom hozni magamból a maximumot.”
Mato Homola: „Olyan nekem ez a verseny, mintha otthon lennék, hiszen szülővárosomtól, Pozsonytól mindössze kétszáz kilométerre van a Hungaroring, ezért bízom benne, hogy sok szlovák szurkoló elkísér, és biztat majd. Az autót egyelőre csak tanulgatom, de szeretnék gyorsabb lenni, mint Marokkóban.

Nagy Norbert: „A marokkói versenyhétvégén végig az lebegett a szemünk előtt, hogy vigyázzunk az autóra, nehogy a hungaroringi versenyen ne legyen száz százalékos állapotban, most azonban meg akarjuk mutatni, mit tudunk. Szeretném ott folytatni, ahol az Európa-bajnokságon abbahagytam, ha egy kicsit gyorsulunk Marrákeshez képest, már akkor jó néhány pozícióval előrébb leszünk.”

Szabó Zsolt Dávid: „A versenyszezon során ez a legfontosabb hétvége számomra, sokat készültem rá nem csupán mentálisan, hanem szimulátorral is. Tavaly az Európa-bajnoki futamon megszereztem itt a pole pozíciót, nyilván nem ebben a kőkemény mezőnyben, de jó lenne, ha a leggyorsabb SEAT-osok mi lehetnénk. Ez az első alkalom pályafutásom során, hogy vadonatúj autóval versenyezhetek, s ez elképesztően jó érzés, mint ahogy az is, hogy várhatóan sokan szurkolnak majd nekünk – ez a lendület biztosan átsegít majd a nehezebb pillanatokon.”
Tassi Attila: „ A csapat, amellyel rajthoz állok a hétvégén, szép győzelmeket aratott a nemzetközi autósportban, úgyhogy nagyon bízom a fiúkban, magunkban. Az is jó hír, hogy eddig egyszer sem tudtam tesztelni a szezonkezdet előtt, most pedig háromszor vagy négyszer voltam Olaszországban, úgyhogy az autót is sikerült feltérképeznem. A hétvégén próbálok rászolgálni a bizalomra, amit azzal kaptam, hogy enyém lett az egyik szabadkártya a Hungaroringen.”

A WTCR-mezőny ötödik magyar tagjának, Nagy Dánielnek is pontosan ugyanez a terve – ő Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak a színeiben méreti meg magát. Mentorától kapott néhány tanácsot a versenyhétvége előtt, erre azért volt szükség, mert az elképesztően sűrű szombat-vasárnapi programjukba külön egyeztetés már nem fog beleférni.
A WTCR-pilóták egyébként pénteken még nem gurultak ki a Hungaroring aszfaltjára – részt vettek a kötelező versenyzői eligazításon, a technikai és adminisztratív ellenőrzésen, s felfokozott izgalommal várják a szombatot, amikor végre ráléphetnek a gázra.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.