HU | EN
Hungaroringshop
ETRC 2021
Hungaroringshop

 

A Formula–1 reményt (is) ad

2020. július 18. 16:12

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton a Hungaroringen találkozott Jean Todttal a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével, valamint Chase Carey-vel, a nemzetközi jogtulajdonos Formula One Group vezérigazgatójával. A miniszter elmondta, mindkettejüknek köszönetet mondott azokért az erőfeszítésekért, amelyeknek köszönhetően alig több mint két hete végre elkezdődhetett a Formula–1-es világbajnoki sorozat – ennek a harmadik állomása a jelenleg zajló 35. Magyar Nagydíj.

„Fontos, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben is rendezzenek olyan eseményeket – mint amilyen a Formula–1-es világbajnokság –, amelyek reményt adnak az embereknek arra, hogy az élet egyszer visszatér majd a rendes kerékvágásba. Még akkor is, ha pillanatnyilag csak a tévéképernyőkön keresztül követhetik a világbajnokság eseményeit. Fontos üzenet ez a világnak, és még fontosabb, hogy Magyarországon is rendeznek versenyt. Ez annak is köszönhető, hogy hazánk a járvány idején jól teljesített a megfelelő időben meghozott megfelelő intézkedésekkel” – nyilatkozta Palkovics László, majd hozzátette Chase Carey-vel a jövőről is szót ejtettek, a technológiai kérdésekről (a pályán kiépítendő 5G-hálózatról), és magáról a pálya megújulásáról.

„A tavalyi beszélgetésünk óta sok minden történt, a kormány többek között elfogadta azt az autó-motorsport stratégiát, amely kontextusba helyezi a versenyeinket. Hosszú távon ugyanis nyilván nem működik, hogy egy harmincöt évvel ezelőtt épített pályán rendezzük a versenyeinket. A stratégia egyik eleme ennek megfelelően a Hungaroring felújítása, és informáltam Chase Carey-t arról is, hogy felépítünk egy másik versenypályát, amelyen a fő cél a MotoGP megrendezhetősége. Hamarosan létrejön egy ügynökség, amely a sport és technológiai résztvevőket össze tudja kapcsolni az állammal.”

Jean Todttal az autósporton kívül a közlekedés-biztonság volt a fő téma, amellyel kapcsolatban célokat határoztak meg, hiszen évente több, mint hatszáz ember veszti életét közlekedési balesetben hazánkban, ami nagyon magas szám. Palkovics Lászlót beválasztották egy magas szintű, közlekedés-biztonsággal foglalkozó nemzetközi testületbe, amelynek őszi konferenciáján előadást tart majd a magyarországi helyzetről. Ezen felül szó esett arról, hogy hazánk melyik afrikai ország közlekedésbiztonsági mentora legyen.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.