HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

A Hungaroringen tartott Formula Student tesztversenyt a Járműmérnökök Egyesülete

2021. június 22. 13:27

Formula Student tesztversenyt tartottak a hétvégén a Hungaroringen, nyolc csapat – köztük négy magyar – részvételével. A cél az volt, hogy a résztvevők a lehető legjobban felkészüljenek a nyári éles futamokra, amelyek már nincsenek is olyan messze, hiszen két hét múlva Hollandiában már pontokért zajlik a küzdelem.

 

A fő szervező Járműmérnökök Egyesületének elnöke, Kiss Dávid elmondta, ők a magyar csapatokra akartak leginkább fókuszálni, hogy őket elláthassák a lehető legtöbb jótanáccsal a rajt előtt. Két budapesti alakulat mellett a győri és a miskolci egyetem csapata is odaállt a rajthoz, a győriek azonban sajnos technikai hiba miatt az autójukat nem tudták elhozni, de a prezentációs versenyszámokon részt vettek, ők nagy hajrára készülhetnek az első éles megméretés előtt.

 

„A helyszín nagyon jó volt, a csapatok élvezték a versenyzést, hiszen másfél éve nem volt rá lehetőségük és a kempingben is kiváló hangulat uralkodott – mondta el Kiss Dávid. – Próbáltuk a lehető legelőremutatóbb tanácsokkal segíteni a csapatok munkáját, ezekre szükség is volt, hiszen a nyolc autó közül például csak három tudta teljesíteni a 22 kilométeres endurance-viadal távját. Ha a magyarokról beszélünk, az már most látszik, hogy mind a BME Formula Racing Team (elektromos), mind pedig a BME Motorsport (belső égésű) csapata elképesztően nagy munkát fektetett a felkészülésbe, és remekül áll a szezonkezdet előtt.”

Ami az eredményeket illeti: a BME FRT harmadikként végzett a versenyen, a győzelmet a tallini egyetem, a második helyet pedig az esslingeni egyetem szerezte meg.

 

 

Formula Student

A versenysorozat célja a hallgatók ipari munkára való felkészítése, a gyakorlati tudásuk mélyítése. A verseny célja egy együléses formula versenyautó tervezése, építése és versenyeztetése, a mérnöki kihívások mellett a szükséges anyagi és a szervezeti struktúra megteremtésével. A csapatok indulhatnak belső égésű motorral, elektromos autóval, illetve néhány éve önvezető autóval is. A verseny során a csapatok 1000 pontot gyűjthetnek össze, melyből 400 a statikus versenyszámok során, 600 pedig a dinamikus versenyszámok során szerezhető meg. A statikus versenyszámokon a diákok a mérnöki és gazdasági ismereteikről adnak számot, míg a dinamikus versenyszámokon az autónak kell a pályán bizonyítania.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.