HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

A Magyar Nagydíj volt 2020 legnézettebb futama!

2021. február 09. 08:32

A Magyar Nagydíj volt 2020 legnézettebb Formula 1-es versenye! Összesen 103.7 millió tévénéző követte a hungaroringi viadal eseményeit, ami hét százalékos emelkedést jelent 2019-hez képest, derült ki az F1 által kiadott sajtóközleményből. Elképesztően magas szám, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a magyar futam nem az első volt ebben a tavalyi, kurta-furcsa, későn elrajtoló szezonban, és nem is döntött a világbajnoki címről. Mindez azt mutatja (ha a korábbi helyszíni nézőszámokból eddig nem derült volna ki), hogy a magyar aszfaltcsíkot szeretik a szurkolók, és ezt kimutatják akkor is, ha személyesen nem lehetnek jelen a mogyoródi dombok között.

Összehasonlításképpen a naptárba újoncként bekerülő portugál viadalra 100.5, a Szahíri Nagydíjra 98.1, a Török Nagydíjra 89.1 millióan voltak kíváncsiak.

„A Hungaroring a többi versenypályához hasonlóan izgalmas kihívásokkal szembesült a tavalyi, folyamatosan formálódó szezonban, de egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejünkben, hogy meghátráljunk, csapatunk bizonyította, hogy a legváratlanabb helyzetekhez is képes nagyon gyorsan és profin alkalmazkodni – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Tavalyelőtt telt házas futamot rendeztünk – az összes ülőhelyre szóló jegyet értékesítettük –, és a tavalyi jegyeladásaink is remekül alakultak mindaddig, amíg meg nem kellett hozni a döntést a zárt kapus futamról. Most az is bebizonyosodott, hogy a szurkolóbázisunk lelkesedése töretlen, hiszen a miénk volt a legnézettebb futam az összes tavalyi közül. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 103.7 millióan követték a hungaroringi eseményeket világszerte – szurkolóinkat mindig is a pályánk egyik legfőbb támpillérének tekintettük, bízunk benne, hogy az idén újra köszönhetjük őket a Hungaroring lelátóin, és 2021-ben már a leglátogatottabb futam címéért leszünk versenyben.”

Ami a teljes F1-es képet illeti: 2019-hez viszonyítva 4.5 százalékkal csökkent a futamonkénti televíziós nézőszám, egy-egy versenyt átlagban 87.4 millióan láttak. A teljes idényt tekintve a bajnokság összes versenyét 1.5 milliárdan követték, ami szintén visszaesés a 2019-es 1.9 milliárdos adathoz viszonyítva. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy tavaly 17 futamos világbajnokságot rendeztek, míg egy évvel korábban 21 nagydíjat, ráadásul a legtöbb futamot Európában tartották meg a világjárvány miatt, ami a távolabbi piacok szempontjából nem ideális.

A közleményből kiderül: az F1 népszerűsége és követőtábora a közösségi médiában is folyamatosan nő, a felmérésekből az látszik, a közönségnek tetszik az irány, amerre a száguldó cirkusz halad.

Stefano Domenicali, az F1 új elnöke büszke a fenti eredményekre, és úgy véli, a nézettségi mutatók bizonyítják a Formula 1 ellenálló-képességét és erejét.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.