HU | EN
Super Racing Weekend
Super Racing Weekend

 

A nagy F1-kaland

2018. július 27. 11:41

"Ez a legjobb dolog a világon!”
"Elképesztő volt, mintha folyamatosan rengett volna a föld a fenekem alatt.”

Az első mondatok az F1-élmény után.
Két szerencsés fiatal rajongó péntek reggel beülhetett a kétüléses versenyautóba, és kipróbálhatta, milyen érzés, amikor egy V10-es motor üvölt az ember fülében, tüdejében, s amikor annak a ritmusára ver a szíve. A Hungaroring tegnapi Facebook-játékán nyerték a lehetőséget, az ő boxutca-látogatásos fotójuk kapta a legtöbb like-ot. Utóbb bevallották, mozgósították az összes ismerősüket a győzelem érdekében.

Erdő-Bonyár Dominik húszéves, és Sebastian Vettel a kedvence. Szabó Renáta 25 éves, és több mint egy évtized óta fanatikus Lewis Hamilton-rajongó. Ha nem lettek volna annyira izgatottak, talán még vitába is bonyolódnak a hétvégi esélyekkel kapcsolatban, így azonban csak izgatottan kitöltötték a szükséges orvosi papírokat és vártak életük egyik legnagyobb élményére. Hazánk eddigi egyetlen Formula–1-es pilótája, Baumgartner Zsolt beavatta őket a technikai részletekbe, s mindketten rettentően boldogok voltak attól, hogy pont a Minardi egykori pilótája viszi el őket néhány körre.

Először Erdő-Bonyár Dominik ülhetett be Baumgartner mögé: „Ez a legjobb dolog a világon – lelkendezett, amikor kiszállt. – Fogalmam sincs, a pilóták hogy bírják ezt másfél órán keresztül. Az első kigyorsítás nagyon meglepett, egy csoda volt! Azután meg a gyors kanyarokban ámultam el, nem is tudtam felfogni, hogy mi történik. Az előzésről már nem is beszélve: alig bírtam elfordítani a fejemet, hogy átnézzek a másik autóra.”
Szabó Renátának szinte az élete az F1, úgyhogy neki már attól könnybe lábadt a szeme, hogy először meghallotta a V10es hangját, hát még amikor ő maga is beülhetett a versenygépbe.

„A kanyarokban dőltem jobbra-balra, egyszer a gyomrom is összerándult, és folyamatosan úgy éreztem, hogy reng a föld a fenekem alatt – mondta Renáta. – Most megéreztem, milyen erőhatások érik a pilótákat a kanyarokban a kemény féktávokon, és ezért még jobban tisztelem őket. Érdekes, hogy eddig azt hittem, semmit sem látnak a nézőtérből ilyen sebességnél, s amikor Lewis egyszer azt mondta, látott Monzában a lelátón, hittem is, meg nem is. De tényleg látod az arcokat.”

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.