HU | EN
Super Racing Weekend

 

A Ringen tesztelték a Hyundai első elektromos túraautóját

2019. szeptember 25. 10:40

 A Hyundai Motorsport a Hungaroringen kezdte el a Veloster N ETCR elektromos versenyautója tesztelését, amelynek az a különlegessége, hogy ez a gyár első elektromos versenyautó-projektje.
A vadonatúj fejlesztésű, hátsókerék-hajtású autót két napon keresztül tesztelték technikai probléma nélkül a mogyoródi Formula–1-es aszfaltcsíkon, ahol az elmúlt években a WTCR, illetve az TCR futamokon részt vett a „rendes” versenyautójuk, tehát összehasonlítási alapjuk is volt bőven.A Hyundai közleménye szerint a mérnökök elsősorban a hajtás és a kettős keresztlengőkaros felfüggesztések finomhangolásán dolgoztak, valamint azon, hogy maximalizálják a középre szerelt elektromos motor teljesítményét – erre éppen megfelelő volt a technikás magyar pálya.
Ehhez természetesen felhasználták a túraautó-világkupában és az TCR-ben szerzett tapasztalataikat, amire nagy szükség is van, hiszen jövőre már élesben láthatjuk ezeket az elektromos versenyautókat.
A magyarországi teszt csak a kezdet volt, a program hamarosan folytatódik, hiszen az autó minden egyes darabját górcső alá akarják venni. A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Andrea Adamo a következőt nyilatkozta: „Az első teszt minden új projekt esetében fontos mérföldkő, de a Hyundai Veloster N ETCR esetében még a szokásosnál is fontosabb. Ez az első elektromos versenyautónk, és az első hátsókerék-hajtású, valamint középmotoros. Az i30 N TCR-rel, illetve a Veloster N TCR-rel megmutattuk, hogy tudunk nagyon erős túraautót építeni, és készen állunk arra, hogy tanuljunk, mielőtt 2020-ban elrajtol a szezon. Az elkövetkező néhány hónap nagyon sűrű lesz: dolgoznunk kell a kasztnin, ugyanakkor azon is, hogy használjuk a motort. Sok teszt áll még előttünk, de hiszem, hogy a mérnökeink újabb győztes autót építenek.”

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.