HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

A W Series lesz az F1-es Magyar Nagydíj egyik betétfutama

2020. december 08. 08:57

A W Series, a kizárólag nők számára kiírt formulaautós sorozat nyilvánosságra hozta jövő évi előzetes versenynaptárát, amelyből kiderül, hogy a széria nyolc F1-es nagydíj – köztük a magyar – betétfutamaként zajlik majd.

A W Series 2021-es előzetes versenynaptára

Június 26.: Franciaország, Le Castellet

Július 3.: Ausztria, Spielberg

Július 17.: Nagy-Britannia, Silverstone

Július 31: Magyarország, Hungaroring

Augusztus 28.: Belgium, Spa-Francorchamps

Szeptember 4.: Hollandia, Zandvoort

Október 23.: Egyesült Államok, Austin

Október 30.: Mexikó, Mexikóváros

 

Catherine Bond Muir (a W Series vezérigazgatója):
„Ez a nyolc verseny lehetőséget biztosít gyors és félelmet nem ismerő női versenyzőinknek, hogy a világ legikonikusabb vesenypályájáin bizonyítsák tudásukat Európában és Amerikában, valamint hogy szó szerint a világ legnagyszerűbb versenyzőinek guminyomán száguldjanak.

A W Series küldetése mindig is az lesz, hogy a női versenyzők érdekeit képviselje, hogy lehetőséget biztosítson számukra és inspirációt adjon a nőknek a világon mindenhol. A 2021-es versenynaptárunk a Formula 1-el együttműködve jelentősen növeli a globális elérésünket, hatásunkat és befolyásunkat azáltal, hogy a W Series mezőnye a legnagyszerűbb helyszíneken, új közönség előtt méreti meg magát. A versenyzőink készen állnak a versenyzésre és a szórakoztatásra, és alig várják, hogy jövő júniusban, Franciaországban felgördüljön a függöny és elkezdődjön az előadás.”

Ross Brawn (a Formula 1 sportszakmai igazgatója):
„Örömmel jelentjük be azt a nyolc Formula 1-es futamot, amelyhez a W Series 2021-ben csatlakozik. Nagyon izgalmas kombinációja ez a pályáknak, amelyeken a versenyzők bemutathatják kivételes tehetségüket. Hiszünk benne, hogy nagyon fontos mindenkinek megadni az esélyt, hogy elérjen a sportág legmagasabb szintjére, és partnerségünk a W Series-szel megmutatja elkötelezettségünket a változatosság és sokszínűség iránt a Formula 1-ben.”

Emma Kimiläinen (a W Series finn pilótája):

„A finn rajongók mindig özönlenek a Hungaroringen zajló Magyar Nagydíjra, és én mindent meg fogok tenni – honfitársaimmal, Valtteri Bottasszal és Kimi Räikkönennel együtt –, hogy örömet szerezzünk nekik azon a hétvégén. Harmincegy évemmel én vagyok a legtapasztaltabb versenyző a W Series mezőnyében, és nagyon inspiráló azt látni, hogy a nálam tíz évvel idősebb Kimi milyen magas szinten űzi az autósportot. A Hungaroring technikás pálya, kevés előzési lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy az időmérő edzés kulcsfontosságú lesz. Az érzéseire és ösztöneire támaszkodó vesenyzőként nekem ez fekszik, hiszen általában már a hétvége korai szakaszában ráérzek a ritmusra.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.