HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Adrenalinpróba a Hungaroringen – az öt karika jegyében

2021. szeptember 28. 17:19

Tokió olimpiai bajnokai, érmesei és edzőik voltak hivatalosak kedden a Hungaroringre, ahol előbb vagány utcai autókkal (Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes) kóstolhattak bele a magyar Formula–1-es pálya aszfaltcsíkjába, majd pedig túraautó-világkupa-győztesünk, Michelisz Norbert mellett élhették át a valódi versenyélményt egy Hyundai i30 versenyautóban. Utóbbi lehetőséget a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) biztosította számukra.

Bajnokaink ezen felül vezethettek utcai – de nagyon sportos – Hyundait és Mercedest, terepjáróval felfedezhették maguknak a Hungaroring erdei off road-pályáját, a végén pedig saját autójukkal is az aszfaltcsíkra hajthattak.

Volt, aki eleinte húzódozott, de utóbb mindenkiből kibújt az igazi bajnok, és attól kezdve már fülig érő szájjal élvezték az adrenalin-fröccsöt, amit az autózás élménye jelent – még a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is vállalkozott egy élménykörre.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója házigazdaként és korábbi olimpiai bajnokként teljesen biztos volt benne, hogy a „mostaniak” számára is hatalmas élményt jelent majd a sebesség birodalmában tett látogatás, így meg sem lepődött, hogy széles mosolyokat látott az egyes élménykörök után.

De beszéljenek a bajnokok, mondják el ők, milyen élmények érték őket a Hungaroringen megtartott adrenalinpróbán.

Kozák Danuta: „Michelisz Norbi rendes volt, megvárta, hogy hozzászokjak, milyen mellette ülni, utána viszont erőteljesen használtuk a rázóköveket, de éppen az élmény miatt jöttem, hiszen nem mindennap ülhet be az ember Norbi mellé.”

Csipes Tamara: „Azt is nagyon élveztem, amikor én vezettem, meg azt is, amikor Michelisz Norbi vitt két kört – mondjuk ő sokkal gyorsabban ment, mint én. Az az igazság, hogy a gyomrom nem nagyon bírja az ide-oda dobálós élményt, de Norbi autójában úgy be voltam kötve, hogy eszembe sem jutott, hogy rosszul is lehetnék. Ilyen élményben nincs minden nap része az embernek, kiszakított egy kicsit a hétköznapokból.”

Tótka Sándor: „Elképesztő élmény volt Michelisz Norbi mellett ülni, hihetetlen, hogy milyen energia és erő van ebben a kis autóban. Kétszáz méteren lettem olimpiai bajnok, szóval imádom a száguldást, így a nap minden pillanatát élveztem. Playstationnel már versenyeztem a Hungaroringen, személyesen azonban most voltam itt először – de nagyon remélem, hogy nem utoljára.”

Milák Kristóf: „Nagyon jó nap volt ez a Hungaroringen – nagy vágyam volt, hogy valami komolyabb autót vezessek biztonságos körülmények között, zárt pályán, és most kipróbáltam egy Porsche 911-est és egy Ferrari 458-ast. Nem a gyorsaságra mentem, mert egyik autót sem ismertem, így nem akartam kockáztatni, de így is hatalmas élmény volt. Wéber Gábor mellé is beültem néhány körre, majd pedig Michelisz Norbi mellé is – nos, az egészen más liga, amiben ő játszik. Ki és bedobálta az autókat a kanyarokba, figyeltem a kéz- és lábmunkáját, egyszerűen hihetetlen volt.”

Siklósi Gergely: „Volt olyan kanyar, ahol én már rég fékeztem volna, Michelisz Norbi viszont váltott még egyet felfelé, átment a rázókövön, és simán elfordultunk. Utána vezettem a Porschét és a GTR Pro-t, és megmondom őszintén, elkapott a versenyszellem, hogy megelőzzem az előttem haladó Ferrarit. Nagy élmény volt itt autózni, mert nagyon szeretem a Formula–1-et, kint voltam az idei versenyen is, Lando Norris a nagy kedvencem.

Kopasz Bálint: „Ilyen élményben még nem volt részem – elképesztő volt Michelisz Norbi mellett ülni, miközben két G-s erő hat ránk a fékezéseknél. Mondhatni, hogy nagyobb adrenalin szabadul itt fel, mint az olimpián, igaz, én hosszú évek óta nagy autósport-rajongó vagyok. A Lamborghini volt a kedvenc autómárkám, úgyhogy először azt próbáltam ki, utána pedig a Ferrarit, és Mercedes-nagykövetként természetesen az AMG-t – mindegyik nagyon tetszett.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.