HU | EN
Hungaroringshop
ETRC 2021
Hungaroringshop

 

Belőlük lehet a következő Michelisz: öten maradtak versenyben a Hungaroring E-sport Bajnokságban

2020. július 01. 13:58

Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulóból álló online szezonja. Az első öt helyezett továbbjutott a következő körbe, amelyben fizikai és elméleti felmérés vár rájuk. Ezután a végső győztes teljes szezonra szóló valódi versenyzési lehetőséghez jut a M1RA-ban 2021-ben.

 

Múlt héten rendezték a Hungaroring E-sport Bajnokság szezonzáróját a virtuális Hungaroringen, amely egy szoftverfrissítésnek köszönhetően még valósághűbb lett a verseny alapjául szolgáló RaceRoomban. A résztvevőknek kedd éjfélig volt lehetőségük benyújtani az esetleges óvásokat, ám ezzel senki sem élt, így a végeredmény hivatalossá vált.

 

Eszerint az öt fordulóból és tíz futamból álló online szimulátoros bajnokságot a Team Simple virtuális Hyundai-versenyautóját vezető Báldi Gergő nyerte meg 222 ponttal. Rajta kívül a top 5-ben végzett még Nagy Dávid (Team #mentsdegyszerűen, 209), Pinczés Ádám (Team PC Trade Systems, 172), Csuti Zoltán (Team Hungaroring, 160) és Leitner Norbert (Team NÚSZ, 146).

 

Mind az öt csapat adott egy-egy versenyzőt a legjobb ötbe, akik közül a túraautó-világbajnok Michelisz Norbert, a M1RA versenymérnökei és az autóversenyzők fizikai-mentális felkészítésével foglalkozó Fit4Race szakmai vezetésével választják majd ki a teljes szezonos valódi versenyzési lehetőséget tartalmazó fődíj nyertesét. A bajnokság ezen szakaszáról a következő hetekben várható további információ.

 

Báldi Gergő, a Hungaroring E-sport Bajnokság online bajnoka:

„Magyarországon ilyen színvonalas bajnokságban még nem vettem részt. Itt voltak a legjobb rFactor2-es, Gran Turismo- vagy éppen F1 2019-pilóták, tehát többféle szimulátor legjobbjai gyűltek össze. Sosem gondoltam úgy a bajnokságra, hogy én vagyok a legnagyobb esélyes, de csalódott lettem volna, ha nem tudok bejutni a top 5-be. Ez volt a minimális célkitűzésem, amikor indult a szezon. Sokat gyakoroltam, meg akartam mutatni magam, hiszen olyan fődíjért versenyzünk, ami rendkívül motiváló. Ezúton is köszönöm a bajnokság támogatóinak, hogy ilyen lehetőséget teremtettek számunkra.”

 

Michelisz Norbert, a Hungaroring E-sport Bajnokság megálmodója:

„Sokkal többet kaptam a Hungaroring E-sport Bajnokságtól, mint amire előzetesen számítottam. A színvonalról sokat elárul, hogy az első forduló előtt én is sokat gyakoroltam, de ennek ellenére nem jutottam volna be a top 24-be, akik közül a legjobbak a bajnokság gerincét adták a végéig. A kiválasztás következő szakaszában nem a fittség vagy az erőnlét lesz a mérvadó a legjobb öt között, mert ez a terület bárki esetében fejleszthető. Azokat az alapkészségeket térképezzük fel, amelyek alapján eldönthető, hogy ki a legrátermettebb a valódi versenyzésre.”

 

A Hungaroring E-sport Bajnokság számokban:

 • 4467 versenyző próbálkozott a kvalifikációval az öt forduló alatt.
 • 39-en jutottak be legalább egy fordulóba a szezon során.
 • 4-4 időmérős és futamgyőzelemmel Báldi Gergő volt a legeredményesebb, rajta kívül csak Nagy Dávid tudott kétszer nyerni.
 • Két versenyző is bekerült a top 5-be futamgyőzelem nélkül: Pinczés Ádámnak és Csuti Zoltánnak második helyezés volt a legjobbja.
 • A tíz futamon elért helyezések átlaga alapján Nagy Dávid nyújtotta a leginkább kiegyensúlyozott teljesítményt, az ő átlagos helyezése 4,1. A többi továbbjutó közül Pinczés Ádámé 4,7, Báldi Gergőé 5,2, Csuti Zoltáné 6, Leitner Norberté 7.
 • A top 5-ből Báldi Gergő és Csuti Zoltán volt kénytelen feladni egy-egy versenyt kiesés miatt.
 • 33 körrel Báldi Gergő töltötte a legtöbb időt az élen a szezonban. Leitner Norbert 20, Nagy Dávid 16 körön keresztül vezette a mezőnyt. Pinczés Ádám és Csuti Zoltán egyszer sem állt az első helyen.
 • Az élen töltött távok kilométerben kifejezve: Báldi Gergő 223 km, Leitner Norbert 93 km, Nagy Dávid 88 km.
 • A versenyeken Nagy Dávid hatszor futotta meg a leggyorsabb kört, Csuti Zoltán és Leitner Norbert egyszer-egyszer, Báldi Gergő és Pinczés Ádám egyszer sem.
 • A tíz futam rajtpozícióihoz viszonyítva a versenyzők ennyi helyezést nyertek/veszítettek: Pinczés Ádám +20, Nagy Dávid +10, Báldi Gergő +1, Csuti Zoltán 0, Leitner Norbert -10.
 • A Hungaroring E-sport Bajnokság legalább egy fordulójába bejutó vesenyzők átlagéletkora: 22,8 év. A legfiatalabb versenyző a 12 éves Bucsi Attila volt, a legidősebb a 37 éves Borsos Miklós.

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.