HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Célunk a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele

2021. április 13. 11:52

Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá kedd délelőtt az Országos Rendőrfőkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. képviselője. A három cég a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét, a baleset-megelőzést és az ezzel kapcsolatos edukációt célozza az együttműködésével, ahogyan teszi azt már évek óta.

 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója: „A Hungaroring évekkel ezelőtt zászlajára tűzte a hazai és nemzetközi autóversenyek lehető legprofibb megszervezése mellett a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét, a figyelemfelhívást, az ezzel kapcsolatos edukációt. Ezért is fontos számunkra az évek óta tartó, gyümölcsöző együttműködés az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával. Többek között azért nyitjuk meg a kapuinkat a közúti autósok előtt, hogy biztonságos körülmények között feszegethessék az autójuk határait és saját magukét is, így a közutakon talán könnyebben el tudják kerülni a balesetet. Azt szoktuk mondani, és fokozottan igaz ez a Tanpálya tréningjeire, hogy ha egy életet is sikerül megmentenünk, már megérte.”

 

Gazsi Júlia, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. ügyvezetője: „Nagy múltra tekint vissza együttműködésünk a Balesetmegelőzési Bizottsággal, a gyerektáboroktól kezdve a vezetéstechnikai tréningeken és a KRESZ-Faktor vetélkedőn keresztül a Motofestig, ezek a kezdeményezések mind a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét szolgálják, csak más-más megközelítésből. A mostani szerződéskötés a folytatása annak a munkának, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtünk, amellyel jelezzük, hogy továbbra is aktívan részt vállalunk egymás életében, partnerként tekintünk egymásra. Ami a Tanpályát illeti, nagyon várjuk, hogy az ország nyitásának ütemében lassan elkezdődhessenek a vezetéstechnikai tréningek – természetesen a járványügyi előírások betartásával –, csapatunk készen áll!”

 

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes: „A baleseti statisztikák elemzése szerint Magyarországon 2018 szeptembere óta változó ütemben folyamatosan csökken a balesetek száma. Ez a folyamat 2020 kezdetén felgyorsult, és ennek köszönhetően zárhattuk úgy az évet, hogy a halálos balesetek számának jelentős csökkenésének örülhettünk. Az idei első negyedév előzetes adatai szerint a kedvező folyamat folytatódott, az élet felértékelődött Magyarországon. A Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Kft. évek óta támogatja a balesetmegelőzési tevékenységet, rendszeresen helyet ad különböző rendezvények megtartására. Több alkalommal szerveztek a Hungaroring területén a kollégáink részére vezetéstechnikai tréninget, buszvezetői tréninget vagy biztosítottak helyet a Motofest motoros szakmai napnak és a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági versenynek. Legutóbb pedig a KRESZ FM 19.75 balesetmegelőzési podcast műsor felvételeinek helyszínéül szolgált a Tanpálya épülete, mindamellett, hogy a forgatások során teljeskörű szakmai vezetéstechnikai tréninget tartottak a műsor egyes vendégei részére.

A Hungaroring Sport Zrt., a Tanpálya Kft., az ORFK-OBB közösen kíván fellépni a biztonságos és kulturált magyar közúti közlekedés elősegítése érdekében, ezért szakmai megállapodást írtunk alá és bízunk a közös sikerekben. Legfőbb feladatunk, hogy az Európai Uniós közlekedéspolitikai célokkal összhangban 2050-re nullára csökkenjen a közúti közlekedésben meghaltak száma.   Továbbá kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, ezért kommunikációnkat összehangoljuk a célok elérése érdekében.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.