HU | EN
Hungaroringshop
Hungaroringshop

 

Eredményes megbeszélés

2018. július 30. 09:19

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap díjátadóként érkezett a 33. Rolex Magyar Nagydíjra, de természetesen arra is szakított időt, hogy találkozzon a Formula–1 első emberével Chase Carey-vel, akivel már tavaly is tárgyalt.

A megbeszélés a miniszter elmondása szerint pozitív hangulatú volt, és Magyarország számára kimondottan előnyös, hogy Carey úr megerősítette azt az álláspontját, amely szerint 21 nemzeti sajátossággal bíró futamot szeretne látni a naptárban, nem pedig 21 egyformát.

„Carey úr kérte a támogatásunkat, hogy vigyük sikerre az ő stratégiáját, amely szerint a Formula-1 nem csupán hétvégi, hanem egész heti program legyen – Budapest közelsége ezt nagyban megkönnyíti. Tájékoztattam őt arról, hogy a stratégiai fejlesztési program továbbra is érvényes döntésen nyugszik és napirenden van, és ő is látta az útrendszerrel kapcsolatos fejlesztéseket, amely által – amikor elkészül –, a pálya könnyebben megközelíthetővé válik. Elmondtam azt is, hogy a 2019-es Magyar Nagydíj után elkezdjük a fejlesztéseket, ehhez a forrás-allokációs folyamatokat időben el fogjuk végezni. A Formula-1-es futam megrendezésére 2026-ig van szerződésünk, de természetesen hosszú távon gondolkodunk, hiszen az, hogy a mezőny minden évben nálunk vendégeskedik, 30 milliárd forintnyi gazdasági aktivitást eredményez, amely a magyar GDP növekedésében, az adó és árbevételekben és a média-megjelenésben mutatkozik meg.”

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.