HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Felvették a ritmust!

2017. augusztus 25. 19:22

Rákészültek a hétvégére. A kamionos Európa-bajnokság résztvevői délelőtt az újságírókat és a vendégeket autóztatták (felejthetetlen élménnyel gazdagodott, akinek volt lehetősége beülni a jobb oldali ülésbe a mezőny bármelyik tagja mellé), délután pedig már „igazi munkát” végeztek, teljesítették az első szabadedzést. Közben természetesen feltérképezték a Hungaroring minden egyes négyzetcentiméterét.

Zsinórban harmadik alkalommal rendezik meg a kontinensbajnoki viadalt a mogyoródi versenypályán (miután 2015-ben 25 év után a sorozat visszatért hazánkba), s a versenyzők egyre inkább otthon érzik magukat nálunk. Úgy előzgetik egymást ezekkel a monstrumokkal, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna, s úgy ismerik a klasszikus versenypálya kanyarjait, mint a tenyerüket.
Noha a szabadedzés eredményeiből hiba volna messzemenő következtetést levonni, azért biztató lehet a magyar szurkolók számára, hogy péntek délután mindkétszer a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert volt a leggyorsabb. Először kicsit több mint hét tizeddel előzte meg az Oxxo-alakulat brit versenyzőjét, Ryan Smith-t (ezen a tréningen csak azok vehettek részt, akik délelőtt vállalták, hogy megosztják az élményt a médiásokkal). Következett az első hivatalos szabadedzés (immár a teljes mezőnnyel) amelyen szintén Kiss vitte a prímet, csak ezúttal Jochen Hahnt megelőzve lett a legjobb.

A magyar versenyző jelenleg második helyen áll az összetett pontversenyben, tehát rettentően fontos lenne számára, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse hazai pályán.
A kamionos hétvégék különlegessége, hogy szombaton és vasárnap is két-két versenyfutamot rendeznek, vagyis két teljes értékű versenynapot láthat, aki jegyet vált az eseményre. További érdekesség, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idén is nálunk vendégeskedik a Blancpain-sorozat mezőnye, ami azt jelenti, hogy a monstrumok csatározása mellett szupergyors GT-autók is megméretik magukat a hétvége folyamán.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.