HU | EN
Super Racing Weekend

 

Hamilton a hajrában előzött – már hét győzelemnél jár!

2019. augusztus 04. 22:19

Akadt olyan pillanata a hétvégének, amikor úgy tűnt, Max Verstappen élete első pole pozíciója után a győzelmet is megszerzi a 34. Rolex Magyar Nagydíjon, ám végül Lewis Hamilton hetedik hungaroringi győzelmével ért véget a hétvége, amelyet a négy nap alatt 230 ezer ember követett a helyszínen – csak vasárnap 92 ezren voltak.

„Nagyon fáradt vagyok, ugyanakkor nagyon hálás is ezért a napért, és köszönöm a csapatomnak, hogy bízott bennem, kitolta a határokat és rizikót vállalt, hogy esélyt adjon. Hét éve dolgozunk együtt, de a győzelem érzése megunhatatlan. Gondunk volt a fékekkel egész hétvégén, a futam alatt is hűteni kellett őket, és őszintén szólva nem hittem, hogy a második boxkiállás után le tudom dolgozni a hátrányt, de a csapat biztatott, hogy csak nyomjam a gázt… Ha Niki Lauda itt lenne ma, ő is kalapot emelne” – nyilatkozta a verseny utáni sajtótájékoztatón Hamilton.
Max Verstappen mindent megtett a győzelemért, s egészen a verseny hajrájáig vezetett is, ám a kemény keverékű abroncsai nem bírták a gyűrődést, úgyhogy Hamilton körről körre ledolgozta a viszonylag tetemes hátrányát.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak – mondta a Red Bull holland pilótája. – Nagyon vigyáztam a kemény keverékű abroncsaimra, de a végén mégis be kellett jönnöm friss abroncsokért. Második lettem, és a versenyben futott leggyorsabb kör is az enyém, úgyhogy nem vagyok elégedetlen: csak még egy kis tapadás jól jött volna a finisben…”

A dobogó harmadik fokára a hazánkban eddig kétszer nyerő Sebastian Vettel állhatott fel, így övé lett a harmadik gyönyörű herendi trófea, amelyet minden évben megcsodálnak a Hungaroringen a pilóták – azt mondják, a különleges díj extra motivációt jelent számukra. A Ferrari németjének nem volt veszítenivalója, s végül dobogó lett a jutalma. „Örültem, hogy pezsgőzhetek, annak már kevésbé, hogy nem volt esélyünk a győzelemért harcolni. Most elmegyünk egy kicsit pihenni, aztán folytatjuk a harcot, de az már most biztos, hogy gyorsulnunk kell” – nyilatkozta Vettel.

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.