HU | EN

 

Hamilton és a rekordot jelentő ötödik győzelem

2016. július 24. 21:51

Immár Lewis Hamilton a Hungaroring egyedüli csúcstartója: ötödik mogyoródi győzelmével a világbajnoki címvédő brit megelőzte a legendás Michael Schumahcert a Magyar Nagydíjak tekintetében. Boldogan emelte magasba a csodás Herendi vázát a dobogó legfelső fokán, s az öröme valószínűleg annak is szólt, hogy átvette a vezetést az összetett pontversenyben – méghozzá az idén először.
A verseny tulajdonképpen a rajtnál dőlt el, amikor Hamiltonnak sikerült megelőznie pole pozícióból induló csapattársát, Nico Rosberget. A világbajnokságot eddig vezető németnek végül a második helyen sikerült behoznia autóját a Magyar Nagydíjon, amelyet vasárnap 75.000 néző kísért figyelemmel a helyszínen (a négy nap alatt összesen 176.000 rajongó látogatott ki a pályára).

S érdemes is volt kijönni, többek között a pálya vadonatúj kezdeményezése, a vörös szőnyeg miatt, amelyen reggel nyolc és tíz óra között szombaton és vasárnap is végigvonult a Formula–1-es karaván krémje: nem csupán a versenyzők, hanem a csapatfőnökök is, így például a legendás Niki Laudával is lehetett szelfizni, tőle is lehetett autogramot kérni. No és persze a jelenlegi versenyzőkkel is, akik közül az egyik legközvetlenebb Lewis Hamilton volt a rajongókkal. Segített szelfit készíteni, mosolygott, kiosztott több száz aláírást, majd pedig a motorja hátsó gumiját elfüstölve távozott – nyilván ekkor már őrjöngött a közönség. A magyar (és külföldi) közönség, amelyet győzelme utáni nyilatkozatában is elsőként emelt ki a britek szupersztárja.

„Először is hatalmas köszönet illeti a nézőket, akik elképesztőek voltak egész hétvégén – miattuk olyan különleges ez a verseny. Mindig remekül érezzük magunkat itt, a pálya nagyszerű, a város nagyszerű, de a szurkolók azok, akik tényleg fantasztikussá varázsolják a hétvégét. Szóval, köszi nekik. Ami pedig a versenyt illeti, a rajtnál dőlt el minden. Jól indultam… Úgy értem, az egyik Red Bull ott volt mellettem, szóval nyomnom kellett a gázt, de a csapat fantasztikus munkát végzett, jó volt az autó, jó volt a taktika, s ez egy nagyszerű eredmény. Micsoda nap volt!” – lelkendezett Lewis Hamilton, aki a pályáról távozóban még dedikálta a „Győztesek falára” frissen kiragasztott, róla készült plakátot, és még egyszer ráerősített arra, hogy mennyire szereti ezt a versenyt, mert a neve alá odakanyarintotta, hogy: „Imádom Magyarországot!”

Ennél nagyobb dicséret aligha kell…
A dobogó harmadik fokára a két Mercedes-pilóta mellett Daniel Ricciardo állhatott fel, akinek arcára visszatért a korábban megszokott, fülig érő mosoly, és ahogy ő fogalmazott „határtalanul boldog” volt amiatt, hogy a pódiumon pezsgőzhetett…
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.