HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Három új CUPRA-val támad a Zengő Motorsport!

2020. augusztus 28. 11:14

Három vadonatúj CUPRA Leónnal száll harcba a világkupa-pontokért a Zengő Motorsport: a WTCR-futamgyőztes Mikel Azcona és a hatszoros magyar bajnok Kismarty-Lechner Gábor mellett a MOL tehetségkutató programjában szereplő Boldizs Bence szerepel majd a csapat színeiben. Az új szabályok lehetővé teszik a háromversenyzős alakulatot, abban az esetben, ha az egyik versenyző megfelel minden kitételnek, hogy a legjobb újonc címért küzdjön. Ez esetünkben Boldizs.

 

A WTCR-címvédő Michelisz Norbert a legjobb példa arra, hogy a Zengő Motorsport mennyire jó a tehetségek felkutatásában, hiszen a sorozat jelenlegi legjobbja 2012 és 2015 között a csapat színeiben versenyzett.

 

„A Zengő Motorsport 2010 óta szereplője a WTCC majd pedig a WTCR-sorozatnak – nyilatkozta a csapatmenedzser Zengő Zoltán. – Tavaly nem tudtunk ott lenni a rajtnál, de bízunk benne, hogy az elkövetkező években ott leszünk. Az álmom és a célom, hogy egy magyar versenyzővel és magyar csapattal szerezzük meg a világkupa-győzelmet, ahogyan tettük Michelisz Norberttel, aki a színeinkben nyerte meg a WTCC Trophy-t. De akkor sem leszek boldogtalan, ha Mikel Azcona éri el ezt a célt.”

 

A 24 éves Azcona értékes tapasztalatokkal és futamgyőztes pedigrével érkezik a csapathoz – a korábbi TCR Európa-bajnok tavaly hatodikként végzett a WTCR összetett pontversenyében, és Portugáliában szenzációs futamgyőzelmet aratott. „Mikel tapasztalt versenyzőnek számít, pedig még mindig nagyon fiatal – mondta Zengő – Bízunk benne, hogy nagy célokat és jó eredményeket érhetünk el együtt, miközben szükségünk van az új CUPRA-val kapcsolatos tudására is, hiszen ő már nagyon jól ismeri az autót.”

A 43 éves Kismarty-Lechner Gábor a Zengő Motorsport színeiben szerzett magyar bajnoki címet a túraautós kategóriában. „Tapasztalt versenyző, és azt az erős üzenetet közvetítheti mindenki felé, hogy valaki az ő korában is elérheti a céljait. S ez az üzenet szólhat a Dolce Vitáról, vagyis az édes életről is” – tette hozzá Zengő. 

A csapat nagy reményeket fűz az újoncoknak kiírt trófeáért harcba szálló Boldizs Bencéhez is. „Bence a jövő bajnoka lehet – jellemezte a 23 éves pilótát Zengő. – A Zengő Motorsport küldetése, hogy Bencéhez hasonló, tehetséges pilótáknak adjon lehetőséget. Ő az újonc pilótánk, de hiszünk benne, hogy gyorsan tanul majd, és eléri a céljainkat.”

A csapat számára sűrű lesz az elkövetkező időszak, hiszen szeptember első hetében kapják meg az új CUPRA-kat, ami azt jelenti, hogy nem lesz idő tesztelni a WTCR-sorozat első, osztrák futama előtt. Ez azonban nem akadályozza meg Zengőéket abban, hogy már az első hétvégére nagy lendülettel érkezzenek.

 

Mikel Azcona: „Két hete még azt gondoltam, az idén nem jutok lehetőséghez a WTCR-ben, végül azonban megállapodtam a Zengő Motorsporttal, aminek nagyon örülök. A tavalyi, malajziai idényzáró óta készültem az idei szezonra, és mivel tudom, hogy a WTCR a túraautózás legmagasabb szintje, nagyon sok jó pilótával, örömmel megragadtam a lehetőséget, hogy itt szerepeljek. Teszt nélkül érkezünk az első versenyre, miközben a többieknek volt lehetőségük kipróbálni az autójukat, de nem érzem magam rosszul emiatt, mivel viszonylag gyorsan alkalmazkodom a különböző pályákhoz. És az új CUPRA-val versenyzünk, azzal az autóval, amelyet erre a sorozatra találtak ki. Ami a célokat illeti: tavaly nagyon jó pozícióban végeztünk, ezért is voltam motivált az idei szezonnal kapcsolatban. Ismerem a sorozatot, a pályákat, és hiszem, hogy még előrébb végezhetek, mint tavaly. Nagyon fontos számomra, hogy hazai pályán, a MotorLand Aragónon is megmutathatom magam.”

Boldizs Bence: „Nagy megtiszteltetés, hogy összemérhetem a tudásom ezekkel a legendás versenyzőkkel a Zengő Motorsport színeiben, hiszen a csapatnak nagy múltja van a túraautózásban. Hálás vagyok a csapatnak és a családomnak a lehetőségért – csodálatos, hogy ez megtörténhet. Annak idején Zengő Zoltán választotta ki Michelisz Norbertet, aki most a WTCR királya, nagyon örültem, amikor elhódította a címet, nagy nap volt az minden magyarnak. S hogy mi az én célom? A Suzuki, amellyel korábban versenyeztem, száz lóerős, a TCR autó meg 360, szóval nagy lépés ez számomra. Éppen ezért az első néhány futamon nem az eredmény lesz számomra a legfontosabb, hanem a tanulás, az hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzem.”

Kismarty-Lechner Gábor: „Lassan 44 éves leszek, és idén mutatkozhatok be a WTCR-ben, a példám azt mutatja, hogy sohasem késő megvalósítani az álmaidat. Köszönettel tartozom a lehetőségért a Zengő Motorsportnak. Húsz éve versenyzek, korábban endurance-viadalokon indultam, de az utóbbi években a túraautózásról is nagyon sokat tanultam. Néhány pályát ismerek, sokat edzettem, szóval készen állok. Szeretnék tanulni és fejlődni, tudom, hogy ezekre szükség is lesz, ha versenyképes szeretnék lenni a WTCR-ben. De készen állok a tanulásra, és bár nincsenek túlzó elvárásaim az első évben, mindent megteszek majd, hogy kihozzam magamból a maximumot és támogassam fiatal csapattársaimat.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2022 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2022 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.