HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Hivatalos: Michelisz a Hyundai-nál folytatja!

2020. március 16. 19:01

Michelisz Norbert a Hyundai színeiben száll harcba bajnoki címe megvédéséért a túraautó-világkupában – eddig sejteni lehetett, ma délelőtt óta hivatalos is, hogy a magyar versenyző továbbra is egy Hyundai i30 N TCR volánja mögött rója a köröket a WTCR-ben.

A Hyundai négy versenyzővel vág neki a szezonnak, Michelisz csapattársa továbbra is a rutinos öreg róka, Gabriele Tarquini lesz (a harmadik szezont kezdik majd meg együtt), míg a másik alakulatban Luca Engstler és Nicky Catsburg jut versenyzőüléshez.

„Nagyon jól dolgozom együtt a BRC-csapattal és Gabrielével, aki remek csapattárs, ezt mutatják az elmúlt két szezon eredményei is – nyilatkozta Michelisz Norbert. – Természetesen 2020 új kihívást jelent majd számunkra, lesznek új pályák, és új gumikon versenyzünk – ami mindenkire plusz feladatokat ró. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfelek is keményen dolgoznak azért, hogy készen álljanak a szezonra, de mi sem lazsálunk. Én vagyok a címvédő, és tudom, hogy 2020-ban még gyorsabbak lehetünk!”

Michelisz eddig két teszten vett részt, az utóbbi hetekben azonban már itthon készül – leginkább fut a szabadban. A kérdésre, hogyan érintette, hogy az idei naptárból a koronavírus terjedése miatt törölték a hungaroringi futamot, azt válaszolta, ez fájó pont számára.

„Nagyon vártam, hogy címvédőként versenyezhessek a Hungaroringen a magyar közönség előtt, de őszintén szólva a múlt heti bejelentés előtti napokban már éreztem: benne van a levegőben, hogy törlik majd a versenyt – mondta Michelisz. – Különösen fájó, hogy későbbi időpontra sem tudták beleilleszteni a naptárba a futamunkat, a bejelentéskor döbbentem rá, mennyire fontos és mennyire természetes volt számomra 2011 óta a hungaroringi verseny. Ezekre a döntésekre azonban nyilván nem vagyunk hatással, nekem most az a feladatom, hogy a lehető legjobban felkészüljek az előttünk álló szezonra, bármikor is kezdődik el.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.